Omspel väntar för Swansea
Enough said...

Swansea ställde som väntat upp med ett lag där spelare som Austin, Orlandi, Allen och Bauza fick chansen att visa vad de gick för. På bänken fanns det rutinerade spelare att ta in om det skulle behövas. Förhållandena för matchen var ungefär så dåliga som de kunde vara med en i princip vattensjuk plan. På grund av förhållandena blev matchstarten också förskjuten, och matchen startade femton minuter sent.

Swansea inledde starkt och skapade många chanser, samtidigt som de ändå verkade ha respekt för motståndet. Feeney fick tidigt ett gult kort, efter att han slagit en frispark innan domaren hade blåst. Förhållandena gjorde att det blev svårspelat, men Swansea lyckades ändå bygga upp ett bra passningsspel.

Butler hade roligt på sin kant, och Horshamspelarna hade svårt att få nått grepp om honom. I 40:e minuten så passade Orlandi ut bollen mot Feeney som sprang ifrån två försvarsspelare, innan han snyggt spelade in till Bauza som kliniskt slog in bollen i nätet.

Andra halvlek började än bättre, där Swansea dominerade totalt. Orlandi spelade bra, och hade show på sin sida av planen denna halvlek. Det var Horshams målvakt som räddade Horsham från att släppa in ett par mål. I 62 minuten så fick Horshams sin första egentliga farlighet, när de fick in en frispark i straffområdet som nickades mot mål. De Vries var dock med på noterna och räddade.

Med sexton minuter kvar av ordinarie tid så sköt Butler ett skott som träffade ribban. I 82:a minuten hände det som inte fick hända. Horsham fick in en boll i straffområdet och Tate är alldeles för klumpig när han försvarar sig. En spelare faller och domaren pekar mot straffpunkten. Lewis Taylor gör inget misstag och det står helt plötsligt 1-1.

Swansea dominerade matchen helt och hållet och detta resultat är ett av mest missvisande jag sett. Hade inte Horshams målvakt storspelat hade Swansea vunnit med 4-5 mål. Egentligen var det ingen Swanseaspelare som spelade dåligt, men resultatet känns ändå extremt onödigt…