Lagbanner
Francesco Guidolin ny tränare för Swansea

Francesco Guidolin ny tränare för Swansea

Efter att Curtis lett laget i några matcher har nu Swansea gjort klart med Francesco Guidolin.

Precis innan gårdagens match gick klubben ut med nyheten att Guidolin var klar för klubben. Ironiskt nog var matchen mot Watford som har samma ägare som hans senaste klubb Udinese. Italienaren fick se sitt nya lag ta en viktig seger när lagkapten Williams gjorde matchens enda mål.
 
Guidolin har många års erfarenhet av att leda lag, främst i Italien med en liten utstickare till Monaco. Under sin tid som tränare i senaste klubben Udinese lyckades han riktigt bra och lyckades ta de till både en fjärde- och tredjeplacering, nått som får anses vara imponerande med tanke på lagets budget.
 
I intervjuer ska Guidolin ha kommenterat att han inte längre är intresserad av att leda en storklubb, utan mer är ute efter intressanta klubbar. I den intervjun nämnde han Nottingham Forest som ett jobb han skulle vara intresserad av, och därmed är det kanske inte så konstigt att han tackade ja till Swansea som också på många sätt är en speciell klubb.
 
Det finns inget patenterat sätt för Guidolin att spela utan han har tidigare visat sig vara bra på att anpassa sig efter truppen och motstånd när det gäller laguppställning och taktik. Även om han verkar föredra en trebackslinje tror jag inte han lär införa den med en gång.
 
Våren känns tack vare utnämning genast mer intressant. Vi får hoppas Guidolin lyckas leda Swansea till fortsatt Premier League-spel och att han kanske lyckas locka hit några spännande spelare under januarifönstret.
 
Benvenuto Francesco!

Anders Persson2016-01-19 19:41:40
Author

Fler artiklar om Swansea