Southampton-Swansea 2-0, den tröga säsongen fortsätter
Inte bra, Laudrup.

Det märks att Swansea tagit in en del nya spelare inför den här säsongen och att spelet inte riktigt sitter ännu, speciellt offensivt. Trots vunnet bollinnehav, skott på mål osv., stod ändå Swansea som förlorare när matchen mot Southampton under söndagen var tillända.

Sett till matchen i stort var Swansea det klart bättre laget men lyckades alltså inte förvalta sina chanser. Första kvarten var hemmalaget bättre men sedan tog Swansea över. Att man går från en sådan här match med noll poäng händer några gånger varje säsong. Southampton gick upp i ledning i minut 19 (Lallana) och Swansea jagade kvittering hela matchen. Givetvis borde man förvaltat några chanser och fått med sig både en eller flera poäng. Istället kunde Rodriguez snöpligt slå in 2-0 i 83:e minuten och avgöra tillställningen.

En sådan här match är bara att skaka av sig. Man ligger inte särskilt bra till tabellmässigt, men detta kan som sagt bli en svår säsong där man inte längre agerar underdogs hela tiden, samtidigt som en del spelare (exempelvis Bony) måste komma in i det tuffare brittiska spelet.

SOUTHAMPTON: Artur Boruc, Nathaniel Clyne, Morgan Schneiderlin, Dejan Lovren, Jose Fonte, Rickie Lambert (Jay Rodriguez, 68), Steven Davis (Guly Do Prado, 89), Victor Wanyama, Danny Fox, Daniel Osvaldo (James Ward-Prowse, 58), Adam Lallana (kapt).
Övrig bänk: Kelvin Davis, Jack Cork, Calum Chambers, Jos Hooiveld.

SWANS: Michel Vorm, Angel Rangel (kapt), Jordi Amat, Chico Flores, Ben Davies, Jose Canas, Jonjo Shelvey, Michu, Nathan Dyer, Wayne Routledge (Alejandro Pozuelo, 67), Wilfried Bony.
Övrig bänk: Gerhard Tremmel, Dwight Tiendalli, Ashley Williams, Neil Taylor, Leon Britton, Alvaro Vazquez.