Terry får vänta på nytt kontrakt

Terry får vänta på nytt kontrakt

Med 18 månader kvar på sitt kontrakt får John Terry, enligt the Telegraph, vänta till sommaren innan diskussioner kring en förlängning inleds.

The Telegraph meddelar att Chelseas kapten John Terry, som för närvarande har 18 månader kvar på sitt kontrakt, får vänta till sommaren innan det blir aktuellt med en förlängning.
 
Som regel erbjuds spelare i Chelsea som passerat 30 år endast ettårskontrakt. Beslut kring vilka spelare som erbjuds förlängning och på vilka premisser detta görs bestäms från fall till fall och en som har åtminstone ett ord med i leken är Roman Abramovich. En som idag signerat en ettårsförlängning är Ashley Cole. Samtidigt har Frank Lampard som har ett utgående kontrakt ännu inte erbjudits någon förlängning.
 
Frågan om Terry ska erbjudas förlängning och i så fall hur lång är en mycket viktig fråga. Kapten Terry har lett Chelsea under klubbens mest framgångsrika period och har (liksom Lampard) legendstatus i klubben. Majoriteten av supportrar vill inget hellre än att dessa herrar ska få avsluta sina karriärer i Chelsea.
 
Kommer Roman att frångå regeln med max 12 månaders förlängning när det gäller Terry? Kommer Chelseas näste manager att ha något att säga till om i frågan? Inget tyder på att Terry inte vill fortsätta i Chelsea och inget tyder på att fansen vill något annat.
 
Terry kommer att finnas med i truppen som ska försöka vända underläget mot Swansea i Ligacupens semifinal. Mittbackskollegan Cahill säger, ”En upphämtning mot Swansea är inte omöjlig. Vi har gjort det förut i Champions League, men det kommer inte bli enkelt. Jag har spelat i Swansea tre, fyra gånger och det är alltid tufft.”
 
Cahill fortsätter, ”De är välorganiserade och spelar bra fotboll. Nyckeln för oss är att göra första målet. Lyckas vi med det är jag säker på att det kommer bli en nervös kväll för hemmaspelarna”.
 
” De är ett offensivt lag, men vi måste satsa på att göra två mål. Första målet blir oerhört viktigt och detta är en av säsongens viktigaste matcher för oss.”
 
Gary Cahill är alltså förväntansfull inför onsdagens semifinalretur. John Terry och många många Chelsea-fans är förväntansfulla inför sommarens troliga diskussioner kring en förlängning av kapten Terrys kontrakt.

Niklas Isaksson2013-01-22 19:48:11
Author

Fler artiklar om Chelsea