Terry förnekar spricka mellan honom och tränaren

Terry förnekar spricka mellan honom och tränaren

Chelseas lagkapten har dementerat ryktena om att det skulle finnas en spricka mellan honom och tränare Rafa Benitez.

John Terry har denna säsong fått sparsamt med speltid. När han väl spelat har han gjort det bra och många av supportrarna har inte riktigt kunnat förstå varför han blivit bänkad i match efter match. Senast han bänkades igen var i den viktiga semifinalen i FA cupen, där hans rutin kunde inneburit skillnaden. Istället fick han från bänken se sitt lag förlora.

Tränare Benitez har tidigare sagt att Terry inte klarade av att spela mer än en match i veckan längre och i dagarna gav Terry svar på tal. Han förklarade på ett diplomatiskt men även tydligt sätt att han var kvitt sin skada, att han var redo och att han visst kunde spela två, tre matcher i veckan.

Rykten cirkulerade därefter att det fanns ett gräl. En spricka mellan lagkapten och tränare som skulle ligga bakom petningen. Terry säger följande till Sky Sports:

"Det har spekulerats mycket, även idag. Det jag sa var inte alls riktat mot tränaren. Jag är kvitt min skada, det har jag varit ett tag och det är allt jag vill säga.

Vi har jobbat ihop på träningar. Jag kan sakna att spela, men om tränaren väljer andra spelare framför mig då är det fullt förståeligt och jag kommer att fortsätta träna hårt och vänta på min chans, som jag gjort mot Fulham och i föregående matcher också. Jag är den största supportern om jag spelar, eller om jag inte spelar. Jag är alltid bakom laget, fullt ut.

Folk försöker skapa en spricka mellan mig och Rafa, men det finns ingen. De kommer inte kunna komma emellan oss, spelarna eller personalen som jobbar med klubben.


På fråga om han tror att han kommer att vara involverad i söndagens match mot Liverpool säger Terry: "Jag vill spela i alla matcher, så klart. Det vill alla spelare.
 
Men samtidigt så förstår jag att vi har en stor trupp med många stora namn och om han skulle välja att spela med David och Iva så är det helt ok med mig för de har varit fantastiska.

Azpilicueta har varit superb på högerbacken också, så, igen, om jag inte blir uttagen, så klart vill jag spela, men samtidigt kommer jag att vara till 100% bakom grabbarna, laget och tränaren för att försöka säkerställa att vi klarar av fjärdeplatsen för spel i Champions League."

Kaptenen har talat.

Daniel Joannou2013-04-20 13:46:56
Author

Fler artiklar om Chelsea