“The Greek Scouser”snuvade Sverige på segern

“The Greek Scouser”snuvade Sverige på segern

Hos de svenska fansen var det såklart en dyster stämning efter gårdagens drabbning i Aten. Det är nästintill omöjligt att hitta något ljus i det kompakta mörker som matchen utgjorde. Många av de svenska Liverpoolfansen är såklart också molokna efter matchen, men trots den tunga förlusten fanns det ändå något positivt att ta med sig från den grekiska huvudstaden denna kväll: “The Greek Scouser”, Konstantinos Tsimikas.

Offensivt briljant. Defensivt exceptionell. Ungefär så skulle man kortfattat kunna beskriva “Kostas” insats igår, där han var instrumentell i den grekiska offensiven och satte få fötter fel i defensiven. Trots att han utgick från en position som “wingback” var han ständigt inblandad när de blåvitklädda anföll mot det svenska målet. Som Liverpoolfan var man dock inte förvånad. Det  vänsterbacken har visat upp under säsongsupptakten återspeglades under gårdagen och det börjar bli mer och mer uppenbart varför Liverpool köpte honom från Olympiakos sommaren 2020. 

Trots att Andrew Robertson är tillbaka från sin skada, verkar “Kostas” inte visa några tecken på att sakta ner, vilket utgör en väldigt spännande och unik situation i Liverpool. Länge har vänsterbackspositionen varit klippt och skuren för skotten då det har aldrig riktigt funnits någon gedigen back-up som ens har varit i närheten av samma nivå som Robertson under de senaste åren. Nu finns däremot en konkurrenssituation, en intressant sådan. Vi kan inte veta hur skotten kommer att hantera situationen. Antingen stagnerar hans form och utvecklingskurva av att behöva anpassa sig till den nya vardagen, en vardag där han inte längre är gjuten i Klopps elva. Varje gång han nu sätter på sig den röda tröjan för att gå ut på planen kommer han ständigt känna av grekens flås i nacken. Att känna pressen av att ständigt behöva leverera kan påverka insatserna negativt. Eller så förvandlar skotten det här till en inspirerande utmaning som han längtat efter och därför levererar en kanonsäsong. Med tanke på Robertsons vinnarskalle och kämpaglöd tror jag det lutar år det senare, men den som väntar får se. 

Oavsett vad kommer Tsimikas fortsätta få speltid under säsongens gång. Det han har visat den första månaden av säsongen borde vara tillräckligt för att åtminstone kunna få ett par matcher under de mest hektiska perioderna. 

Vem av vänsterbackarna tror du kommer kunna stoltsera med flest spelade minuter när vi summerar säsongen i maj? 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-09-09 18:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool