The Kop Stand: Hur bör klubben agera under sommarens transferfönster?

The Kop Stand: Hur bör klubben agera under sommarens transferfönster?

Säsongen går in i sitt slutskede och det är en handfull spelare som ryktas bort från Liverpool i sommar. Med det i åtanke lär ägarna öppna plånboken för att förstärka och fräscha upp spelartruppen under sommarens transferfönster. Hur bör klubben agera?

Rykten har florerat i olika medier under de senaste veckorna om att klubben är villiga att lyssna på bud kring flera spelare. Joel Matip ryktas bort från Liverpool då klubben verkar ha tröttnat på hans återkommande skadeproblem. Han fyller dessutom 30 år senare i år och en ny mittback kommer nog hämtas in i sommar, oavsett om det blir Konaté eller någon annan. Några andra spelare som kan försvinna från klubben i sommar är Divock Origi, Adrian, utlånade Marko Grujic och Xherdan Shaqiri. De två förstnämnda har inte rosat marknaden på ett bra tag. Grujic har haft en tung tid på lån i Porto men kanske kan få en sista chans att visa  Klopp vad han går för under sommaren. Pitbullen Shaqiri som även han haft en del skadeproblem under säsongen och håller inte en tillräckligt hög nivå för att på allvar kunna fightas om en plats i elvan.

Vilka kan komma att förstärka då? En mittback av hög kvalité kommer säkert hämtas in. Det har ryktats mycket om Konaté från Leipzig den senaste tiden och en sådan som Napolis Koulibaly kommer det säkert också fortsätta pratas om framöver. Gini Wijnaldum lär lämna klubben i sommar och där har Yves Bissouma och Rodrigo de Paul ryktats som potentiella ersättare. Jag är inte alls säker på att klubben väljer att köpa in någon direkt ersättare utan mittfältet är ganska packat som det är. Lägg där till att Thiago bara varit i klubben en kort period samt att Curtis Jones bara kommer bli bättre och bättre så är det inte absolut nödvändigt att värva in någon ny mittfältare i min bok.

Framåt då? Bortsett från att Origis dagar i klubben nog är räknade så skulle jag bli förvånad om något stort händer på ut-sidan. Om vi pratar om potentiella värvningar är det ju främst otroligt spännande att se vad som händer med Kylian Mbappé och Erling Håland i sommar. Flera av de största elefanterna ute i Europa lär vilja ha norrmannens signatur och Mbappé har främst ryktats till Madrid och Merseyside. Är det möjligt att ägarna kan få loss någon av superstjärnorna eller är det ett stort fett långskott? 

Med det sagt ser jag gärna att ägarna väljer att lägga sitt krut på en ny mittback, möjligtvis en offensiv mittfältare samt en central anfallare. 

- Rasmus Karlsson

Jag är för en ganska rejäl rensning i truppen. Spelare som Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain och Divock Origi verkar ha gjort sitt i Liverpool och jag skulle inte bli särskilt besviken om vi sålde av alla tre samtidigt som framför allt den sistnämnde är och förblir en riktig kultspelare. Jag skulle heller inte sätta mig emot en försäljning av en spelare som Sadio Mané som jag alltid kommer hålla nära hjärtat men som dippat rejält den här säsongen. Jag tror den typen av förändring är nödvändig för en nystart helt enkelt.

Kollar vi på in-sidan så kommer vi behöva en ny central fältare. Gini Wijnaldum blir av det mesta att döma inte kvar och där har vi 38 ligastarter att ersätta. Sedan verkar en ny mittback vara prio och bra är väl det med tanke på skadeläget. Virgil van Dijk och Joe Gomez kommer båda från korsbandsskador och Joël Matip fortsätter tyvärr att vara gjord av glas. Ironiskt nog har det pratats mest om lika skadedrabbade Ibrahima Konaté men han har, till skillnad från Matip, åldern på sin sida.

Så, en ny mittback (utöver Kabak som jag tror kommer ansluta på permanent basis) en mittfältare och gärna även en ytter/nummer tio står på min önskelista inför sommaren. 

- Erik Segerström 



Försvinner den skadedrabbade mittbacken i sommar?

Angående sommarens transferfönster så är det tur att jag själv inte styr klubben. Jag vet faktiskt inte alls hur jag hade agerat. Det är så många spelare i dagens trupp som man byggt starka relationer till och som jag inte vill ska lämna, även om jag också förstår att nytt blod alltid är bra. Jag är nog mer orolig över att vi ska tappa någon viktig spelare än att inte få in någon, även om jag känner att de flesta ändå vill fortsätta bevisa sig i den röda tröjan ännu ett tag. Skulle vi mot förmodan sälja någon storstjärna måste vi ersätta honom med ett minst lika stort namn. Jag vill verkligen inte att Liverpool ska återgå till att vara klubben som säljer namn som Alonso, Mascherano, Torres eller Suárez. Med tanke på mängden skador under säsongen så borde vi spetsa till truppen ytterligare, så att vi inte ska behöva slänga in juniorspelare i startelvan.

Självklart vill jag ha in alla världens bästa spelare i laget, men man får nog ändå lita på att Klopp återigen kan hitta något guldkorn som inte många andra har pratat om. Utöver de ständigt cirkulerande ryktena om mittbackar och offensiva pjäser ser jag också gärna att tar in en bättre reservmålvakt.

- William Hiekkanen

Dom återstående åtta omgångarna av ligaspelet kommer förmodligen bli direkt avgörande när det gäller vilka dörrar som står öppna under sommarens transferfönster. Frågan är ju om Liverpool ens kommer behöva den där CL-ettiketen för att säkra upp dom nyförvärv som klubben vill ha in, både rent ekonomiskt men även spelarens vilja att komma till Liverpool. Det namn som det har ryktats mest om på senare tid är nog RB Leipzig Ibrahima Konaté, och det nog en spelare som både klubben har råd att köpa men som också skulle vilja gå till Klopps gäng vare sig det blir CL-spel under första säsongen eller ej. Ett annat namn som det har spekulerats om som en ersättare till Gini Wijnaldum är Ajax Ryan Gravenberch, och för att locka en inte allt för hypad tonåring från Eredivisie så lär Premier Leagues dragningskraft räcka.

Så vilka ska ut och vilka ska in? Det känns som att Divock Origi har gjort sitt i klubben, samma känsla är det med Xherdan Shaqiri tyvärr. Kan även se att Alex Oxlade-Chamberlain lämnar efter två relativt svaga säsonger i följd rent prestationsmässigt från engelsmannen. Sen är det nog tänkt att åtminstone ett halvdussin av spelarna som befinner sig på utlåningar denna säsong ska hitta nya klubbar.
Det är onödigt att spekulera i vilka som blir nyförvärv men dom tidigare nämnda namnen känns såklart lockande. En mittback+Kabak, en innermittfältare och en ytter/forward är tre positioner som jag gärna ser förstärkas. 

- Ludvig Wadell


Xherdan Shaqiri och Divock Origi kan mycket väl ha gjort sitt på Merseyside.

*** ***


Hur går era tankar kring sommarens transferfönster? Kommentera nedan!
 

Redaktionen 2021-04-08 19:00:00

Fler artiklar om Liverpool