The Kop Stand: Redaktionen kommenterar slutspelslottningen i Champions League

The Kop Stand: Redaktionen kommenterar slutspelslottningen i Champions League

Liverpool stöter på tuffast möjliga motstånd i åttondelsfinalen i form av Real Madrid.

Tidigare under dagen lottades Champions Leagues åttondelsfinaler fram och vi kan konstatera att Liverpool stöter på bekant motstånd i form av förra säsongens mästare, Real Madrid. Revansch finns alltså att utkräva för finalförlusten i Paris för Jürgen Klopps manskap. Liverpool inleder dubbelmötet på hemmaplan den 21 februari. Returmötet i Madrid spelas den 15 mars.

Så här kommenterar redaktionen lottningen:

Min första tanke när jag fick se resultatet av lottningen var: ”Nej, nej, nej”. De regerande mästarna var det enda lag jag verkligen ville undvika av de lag vi kunde ställas mot. Men självklart skulle vi lottas mot världens just nu bästa lag och antagligen historiens mest framgångsrika klubb. Men så började jag tänka att Liverpool förhoppningsvis kommer må gott av VM-uppehållet som stundar och att det aldrig går att räkna bort detta lag ute i Europa. Anfield är trots allt en väldigt tuff plats att komma till när det vankas Europaspel, trots att laget inleder på hemmaplan.

Och vem vet hur trupperna kommer se ut efter VM och när februari närmar sig. Kanske saknar något av lagen ett par tunga namn på grund av skador. Det känns således lite för tidigt att räkna bort Liverpool här, även fast Real Madrid går in i det här mötet som favoriter. 

/Rasmus Karlsson

Otroligt att vi i denna turnering kan få samma motstånd för fjärde gången på sex säsonger! Samtliga dessa gånger har vi också dragit det kortaste strået, så Real Madrid är ju med all rätt solklara favoriter. I dagsläget känns det hopplöst, men man får ju hoppas att formen har vänt när vi närmar oss februari. Ett samtal till Rafa Benitez för goda råd kring hur man slår Real Madrid är kanske på sin plats?

/William Hiekkanen

Med risk att låta för positiv tänker jag att vi behöver slå alla lag för att stå som sergrare så varför inte börja med Los Galacticos? Visst får man chansen att bygga momentum ju längre in i turneringen man kommer men i år är speciellt i och med uppehållet som kommer så det blir nog lättare att ta tempen på våra chanser först efter VM. Med stor respekt för Real tror jag det kommer bli två bra, väldigt jämna matcher.

/Nico Huovilainen

Real Madrid känns så klart som en fullständigt bedrövlig lottning, det kunde förmodligen inte bli sämre. Det känns dock som att det är en evighet kvar till matcherna. Ett VM ska spelas och ett transferfönster ska genomföras så det kan se helt annorlunda ut när det väl är dags för avspark. Som flera nämnt här är Real något av en mardrömsmotståndare, men någon gång ska vi väl bryta den dystra trenden. Samtidigt som ytterligare en förlust mot marängerna hade varit jobbigt så hade det varit ofantligt skönt att till slut få täppa till truten på dem. 

/Hugo Levinsson

*** *** 

Hur går era tankar kring lottningen? Kommentera gärna nedan, men kom ihåg att hålla god ton.

Redaktionen2022-11-07 20:30:00

Fler artiklar om Liverpool