The Kop Stand: Redaktionen kommenterar sommarens transferfönster

The Kop Stand: Redaktionen kommenterar sommarens transferfönster

Sommarens transferfönster har nu stängt. För Liverpools del blev det fyra nyförvärv och en hel del spelare försvann iväg från klubben.

Det blev en relativ lugn sommar på värvningsfronten för de röda. Dyrgripen Darwin Nunéz hämtades in från Benfica, talangfullle Fabio Carvalho från Fulham, 18-årige högerbacken Calvin Ramsay från Aberdeen och så under transferfönstrets sista dag i går lånade man in mittfältaren Arthur Melo från Juventus. Desto flera spelare försvann och några som stack ut var Sadio Mané, Divock Origi, Takumi Minamino och Neco Williams.

Hur går era tankar kring Liverpools transferfönster?

Det blev väl ungefär som väntat. Att en ny anfallare behövde hämtas in efter Sadio Manés sorti var väl prio ett för klubben. Med värvningen av Nunéz har vi fått in ett alternativ som klubben inte haft på ett tag. Sedan var de ju snack om att Liverpool behövde en ny mittfältare under hela sommaren. Det var något som Jürgen Klopp till en början ställde sig frågande till. Men efter att Thiago, Keita och sedermera Henderson gått sönder började det se väldigt tunt ut på mittfältet. Det ska ha fått Klopp & kompani att ändra uppfattning och till slut stod vi där med Arthur Melo från Juventus. En spännande spelare som dock kommer från några tunga säsonger hos den gamla damen. Men är det någon som kan få fart på hans karriär igen är det Jürgen Klopp. Ett godkänt sommarfönster på det stora hela.  

- Rasmus Karlsson

Med värvningen av Nunéz så fick vi in ett alternativ anfallsmässigt som vi inte haft på bra länge. Vi har nu fem anfallare som alla har olika unika egenskaper och kan därav anpassa laget efter motstånd. Att man väntade in i sista stund gällande sommarens andra större värvning är däremot inget bra tecken, men vi behövde ju verkligen en till spelare på den positionen och Arthur lär nog snabbt känna sig i hemma i den nya miljön då vi har flera brassar i truppen.

- William Hiekkanen

En sommar som såg ut ungefär som det har gjort de senaste åren. Det behövdes verkligen en anfallare och det hämtades in i Darwin Nunez, vilket kryddades med två talanger i Fabio Carvalho och Calvin Ramsay. Känslan är att det har blivit en liten slitning mellan Klopp och FSG där tysken inte riktigt känner att han får de resurser han behöver för att förstärka truppen precis som han vill. På grund av flera skador på det centrala mittfältet tvingades man sedan i sista sekund låna in Arthur Melo från Juventus. Det är dock en balansgång mellan investeringar och att ge unga spelare chansen. Harvey Elliott var bäst på planen mot Newcastle och måste verkligen få chansen att ta en startplats i år. Ett i slutändan godkänt fönster eftersom man löste det som verkligen behövde lösas, men inte mycket mer än så. Det känns som att City har sprungit före en aning, men jag hoppas att jag har fel.

- Hugo Levinsson


Liverpool lyckades under transferfönstrets sista dag att låna in Arthur Melo från Juventus. 

Jag skulle inte påstå att Liverpools sommarfönster varit varken strålande eller uselt, utan jag skulle vilja använda ordet smart. Om vi tittar på värvningarna ser vi en back-up på högerbacken, något som är väsentligt om de ska spelas 50-60+ matcher i år (+ett VM). På mittfältet såg vi en långsiktig värvning i Fabio Carvalho som redan börjat betala av sig med pigga inhopp, och verkar redo att ta kampen om startplatser i ett skadeskjutet mittfält. Där fick vi även se en deadline-day värvning i Arthur Melo från Juventus. Till en början ett säsongslångt lån som jag ser en baktanke med. En konkurrenskraftig mittfältare till ett överkomligt ”pris” på en skadefylld position innan de stora summorna spenderas på Jude Bellingham? Ja, tack! På anfallssidan värvade vi Darwin Nuñez och får därmed en riktig nummer nio, ett vapen som förstärker anfallskraften och variationen i truppen något enormt. Närmare miljarden är summorna som rapporteras vilket är helt befängt, och även fast jag inte ser en 20-25-målsanfallare direkt så tror jag att den variation och kvalité som Nuñez kommer erbjuda i längden är värd det priset i dagens marknad (kommer jag säkerligen få käka upp). I motsatt riktning ser vi framför allt tappen av Mané och Divock Origi som extra sorgligt. Men Manés ersättare i Díaz är redan på plats och uppvärmd.

Förutom Neco Williams som bevisat sig i Nottingham Forest under de första omgångarna är resten av försäljningarna mest utrensning och frigörelse av lönebudget och transferbudget, något klubben på sedvanligt vis gör perfekt. Liverpool gör därmed ett smart transferfönster på både in- och ut-sidan enligt mig, och det ska bli spännande att se hur långt det kan bära för de nya spelarna. 

- Emrik Johansson

Redaktionen2022-09-02 22:15:00

Fler artiklar om Liverpool