Thiago Silva om nye backkollegan och om premiären
20 år som professionell, sjukt imponerande av brassen.

Thiago Silva om nye backkollegan och om premiären

Bara dagar kvar av försäsongen. Vad har den levande legenden Thiago Silva att säga inför vad som komma skall?

Silva firar 20 år som professionell fotbollsspelare. Otroligt! I en intervju gjord av Chelseafc.com delar han med sig om sina tankar kring kommande säsong. Han pratar också om sin nya backkollega, nysignerade Kalidou Koulibaly.

Under fredagens match i norra Italien spelade brassen tillsammans med Kalidou Koulibaly för första gången. Silva spelade med Koulibaly till vänster och med Cesar Azpilicueta till höger. Känslan för oss som tittade på matchen var att man redan från början av sitt samarbete känns samspelta. Thiago gillade verkligen vad han upplevde:

“Det var bra! Han (Koulibaly) är en spelare med mycket erfarenhet. Han har spelat italiensk fotboll, vilket i min värld innebär bäst tänkbara försvarsskola. Han är redo för vårt spel, vår taktik. Han spelade 70 minuter, på lördag är han redo för 90 minuter. Vi pratar normalt sett franska då Edou också gör det, även Azpi klarar det. Kommunikationen är inget problem då vi pratar många olika språk."

Silva är nöjd med matchen som spelades i fredags även om besvikelsen alltid infinner sig när laget släpper in mål. Fokuset hos Silva är nu inställt på uppgiften som väntar på Goodison Park kommande lördag. Silva om detta:

“Vi behöver förbereda oss väl i veckan då premiären av ligan snart är här. Vi är inte 100% som lag ännu varför vi måste träna på bra I veckan, allt för att vara redo för premiärmatchen.”

Avslutningsvis, vad tänker Thiago Silva om säsongen som stundar?

”Vi skall vinna Premier League. Det är en svår liga att spela i, men jag tror att det är möjligt.”

En spelare med snart 20 år som proffs i bagaget har väl rätt?

Källa. Chelseafc.com

Erik Larholm@eriklarholm2022-08-01 21:22:57
Author

Fler artiklar om Chelsea