Thomas Tuchel bekräftar att Marcos Alonso är på väg bort
Marcos Alonsos tid i kungsblått ser ut att lida mot sitt slut.

Thomas Tuchel bekräftar att Marcos Alonso är på väg bort

Efter segern på Merseyside under lördagskvällen var Tuchel mycket nöjd med sina debutanter. I övrigt hittade han många saker att förbättra. Dessutom bekräftade han att Marcos Alonso är på väg att lämna efter sex års tid i klubben.

När han intervjuades av officiella hemsidan efter slutsignalen var det främst segern i sig som gladde Thomas Tuchel. Han har inte varit helt nöjd under försäsongen och anser inte att laget nått dit de behöver vara ännu.

”En seger är en seger, det är också viktigt att bygga upp nytt självförtroende, tro, en ny atmosfär,” säger Tuchel. ”Vi måste också vara öppna för förbättring, öppna för kritik, för det finns mycket att förbättra.”

”Det finns också positiva bitar att ta med oss. Chelsea har haft svårt att ta poäng här och nu åker vi hem med alla tre och en hållen nolla,”
fortsätter Tuchel.

Matchen led av många och långa uppehåll i spelet. Annars märktes direktivet tydligt från domarkåren att blåsa färre frisparkar på domare Pawson. Spelare låg kvar när de förväntade sig en frispark som kanske också hade blivit tilldelad för samma förseelse ifjol.

”Det var kanske inte den mest spännande matchen i Premier League-historien, men sju minuters tillägg i första och tio i den andra talar sitt tydliga språk. Det var många avbrott och inget av lagen kunde hitta sin rytm,” säger Tuchel.

Frank Lampards lag saknade många spelare, men de gubbar han ställde ut på planen jobbade frenetiskt. Egna produkten Anthony Gordon ledde en press som stundtals var framgångsrik mot Chelsea.

”Everton försvarade djupt i första halvlek och vi hade problem med att byta kant, vi kände inte av när det behövdes en förändring i tempo. Det kändes som att vi inte ville göra avgörande misstag, så vi tog inga risker. Ibland behöver du ta de riskerna i planens sista 25 meter,” säger Tuchel.

”I andra halvlek saknades det helt enkelt rörelse, vilket orsakade många bollförluster. Vid en viss tidpunkt i säsongens första bortamatch så håller du dig kvar och gör vad som krävs för att hålla nollan,” säger Tuchel.

Jorginhos straffmål på stopptid i den första halvleken blev matchavgörande. Som så ofta förut blev matchens första mål vitalt när det kom att diktera matchens utgång.

”Det var väldigt viktigt att få det första målet,” säger Tuchel. ”Everton försvarade väldigt djupt, det finns mycket disciplin och kamp, det är alltid svårt att hitta chanserna. Du behöver accelerationen, du behöver vinna dueller en mot en. Du behöver tron på ditt spel och lite mer frihet, men det är bitar som kommer falla på plats. ”

Ett samtalsämne var också den fysiska statusen på Chelseas spelare. Nyförvärvet Kalidou Koulibaly hade en strålande debut, men hade krampkänning efter dryga timmen. Tio minuter senare byttes han ut.

”Koulibaly hade en del problem med det fysiska, han kom in sent och har inte tränat lika mycket,” säger Tuchel. ”Raheem var väldigt stark, och jag är väldigt nöjd med Cucurellas 20 minuter. Det var väldigt viktigt för oss.”

En annan vänsterfotad spansk försvarare saknades helt i matchtruppen. Rapporter på matchdagen förtäljde att Marcos Alonso hade bett om att inte bli uttagen då en övergång till Barcelona ska vara nära förestående. Detta bekräftades efter matchen av Thomas Tuchel.

”Så är det, han försöker lämna och vi har accepterat det här bytet, så det hade varit orimligt att ta ut honom idag,” säger Tuchel.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-07 09:51:44
Author

Fler artiklar om Chelsea