Thomas Tuchel beredd på reaktion
Thomas Tuchel fortsätter med sitt lagbygge och reaktioner kring vinster och förluster.

Thomas Tuchel beredd på reaktion

Efter Chelseas mindre roliga lördag avslöjar nu manager Thomas Tuchel till skysports att han inte är det minsta förvånad över det faktum att hans lag direkt studsade tillbaks i vinnarspåret.

“Jag var rätt säker på att det skulle komma någon slags reaktion efter matchen i lördags. Jag såg det direkt efter matchen i lördags, spelarnas reaktioner i omklädningsrummet och även dagen efter. ”Jag var aldrig orolig”, sa Tuchel direkt efter gårdens match mot FC Porto.

Tuchel menar också att man alltid kommer att möta motgångar, men att det handlar om hur man hanterar dem och att hitta vägen tillbaks ifrån dem. ”Vi var redo att ge oss själva svaren, någon slags reaktion, och såhär blev det”, fortsatte Tuchel till skysports efter matchen.

Avslutningsvis så pratar Thomas Tuchel också om att lagets första förlust och hanteringen av den nu gjort laget ännu starkare och att man är en erfarenhet rikare tillsammans, att tron på det egna blir än starkare. Om det faktum att laget direkt efter förlusten vann säger Tuchel:  
”Det var viktigt att hålla nollan och att vinna direkt efter helgens förlust.”

Källa: Skysports
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-04-08 12:41:00
Author

Fler artiklar om Chelsea