Thomas Tuchel har landat i Abu Dhabi inför finalen i klubblags-VM
Dags för en tredje pokal under Tuchels ledning!

Thomas Tuchel har landat i Abu Dhabi inför finalen i klubblags-VM

Chelseas huvudtränare tvingades stanna hemma när laget och resterande delar av staben flög ned till Förenade Arabemiraten. Detta då tysken lämnat in ett positivt covid-test. Inför finalen mot Palmeiras så har karantänen upphört och Tuchel har nu gjort sitt lag sällskap.

Under semifinalen mot Al-Hilal så hade Tuchel kontakt med såväl sina assistenter på bänken samt utsänd personal uppe på läktaren. Resultatet gick Chelseas väg trots Tuchels frånvaro och man fick ytterligare en match på sig att få ned Tuchel till Abu Dhabi. Att Chelseas mästartränare alls skulle kunna medverka var länge oklart. Glädjande nog så har han nu mött de kriterier som ställs i såväl Storbritannien som Förenade Arabemiraten och under fredagskvällen anlänt på spelarhotellet.

På plats i Abu Dhabi är även en nybliven afrikansk mästare i form av Edouard Mendy. Med Kepas fina form så har Chelsea nu ett lyxproblem vad gäller målvaktsval i finalen mot Palmeiras. Detta kommenterade assisterande tränare Zsolt Löw tidigare under fredagen.

”Vi är nöjda med båda målvakterna,” säger Löw. ”Det är en bra, bekväm situation att ha två målvakter av den här klassen. När Edou inte kunde vara med laget så klev Kepa fram och stod för storartade insatser. Den som bänkas behöver inte vara orolig. Båda målvakterna har stått för fina prestationer under de senaste veckorna, det är därmed bara ett beslut för en enstaka match.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-02-11 18:41:14
Author

Fler artiklar om Chelsea