Thomas Tuchel vill göra det omöjliga i Madrid
Ska Chelsea besegra oddsen ännu en gång?

Thomas Tuchel vill göra det omöjliga i Madrid

Chelsea måste vända ett 3–1-underläge i Madrid om man vill avancera till CL-semifinal. Det är en enorm utmaning, men mästartränaren Thomas Tuchel tillåter sig ändå att drömma.

För att Chelsea ska avancera till semifinalstadiet i Champions League krävs minst en tvåmålsseger ikväll. Det är en tuff kravställning oavsett motstånd, till råga på det så är det mesta mästarna Real Madrid hemma på Santiago Bernabeu som står i vägen. Chelseas tränare Thomas Tuchel inser allvaret inför returmötet. På matchdagen intervjuades han av officiella hemsidan.

”Uppgiften är otroligt svår. Det är en stor utmaning efter det första mötet, särskilt med tanke på vilka vi möter och vad som står på spel,” säger Tuchel.

RM vann med 3–1 på Stamford Bridge efter ett hattrick av Karim Benzema. Chelsea saknade inte lägen att göra mål, men spanjorerna var obönhörligt effektiva i sina kontringar. När de har ett sådant resultat att spela på så kvarstår det hotet i allra högsta grad. Thomas Tuchel tror att Champions League-scenen kan bidra till att inspirera laget. Om det är någon gång man ska överträffa sig själva så är det nu.

”Det är fortfarande värt ett försök, vi är i ett stadie av säsongen där stora saker kan hända,” säger Tuchel. ”Vi måste överprestera. Det är inte lätt, tvärtom, samtidigt är det en möjlighet till en speciell erfarenhet vilken vi ska ta vara på.”

Om Chelsea skulle avancera efter nederlaget i det första mötet så hade det varit ett av klubbens mest spektakulära resultat. Den mentala bilden kan båda hjälpa och stjälpa i förberedelserna för returen i Madrid. Trots det oerhört tuffa utgångsläget så återkommer Thomas Tuchel till det faktum att allt är möjligt.

”Du får aldrig sluta drömma,” säger Tuchel. ”Det kan rentav vara viktigt att drömma, att ha högt ställda mål, men det kommer inte skifta fokus från det faktum att vi måste leverera och vara redo ikväll. Charmen med spelet är att det aldrig är avgjort. Vi kommer anlända och göra allt vi kan. Vi tror på det från början, förhoppningsvis så växer vårt självförtroende under matchens gång i takt med våra aktioner. Vi vill uppfylla vår dröm, för att nå dit så måste vi investera allt i prestationen och nå vår maxnivå.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-04-12 12:14:49
Author

Fler artiklar om Chelsea