Thomas Tuchel vill ha fler nyförvärv: "Vi har ett stort behov av kvalitetsspelare"
Thomas Tuchel har en hel del att fundera på.

Thomas Tuchel vill ha fler nyförvärv: "Vi har ett stort behov av kvalitetsspelare"

Chelsea lyckades inte matcha Arsenal i sin tredje match under försäsongen. Efter 4-0 i baken var tränare Thomas Tuchel kritisk. Han efterlyste fler nyförvärv efter matchen.

Ibland kan supportrar anklagas för att dra väl stora växlar efter resultat på försäsongen. Reaktionerna var såklart starka efter att ha fått stryk av en lokalrival. chelseafc.com/en/news/article/tuchel-lists-where-chelsea-did-not-compare-with-arsenal-and-explains-where">På presskonferensen efter förlusten mot Arsenal framstod Thomas Tuchel nästan som en av dessa hetlevrade supportrar.

”Jag är långt ifrån avslappnad,” säger Tuchel. ”Vi förlorade rättvist, vilket är en sak, men vi var inte bra nog. Vi gav dem aldrig en utmaning. Den oroväckande delen är att Arsenal var mycket mer hängivna än oss, både fysiskt och mentalt. De spelade med deras bästa elva och formation i mitt tycke, den vi har sett i flera matcher. Detta är elvan de kommer försöka starta säsongen med.”

Två nyckelspelare i form av Andreas Christensen och Antonio Rüdiger valde att inte förlänga med Chelsea. Enligt Thomas Tuchel finns det fler spelare i den aktuella truppen som inte vill stanna kvar i SW6.

”Det var inte vår starkaste elva. Det är en del av förklaringen, men bara en liten del, vilket är oroväckande. Jag kan inte garantera att vi är redo om två veckor,” säger Tuchel. ”I Arsenal såg jag ett lag som var villiga att ta ut sig, ge allt, vilket vi inte kunde matcha. Vi saknade också deras nivå av mental hängivenhet, för vi har spelare som funderar på att lämna, ser sig om efter alternativ, vi har spelare som redan har lämnat. Det är tydligt.”

Kanske är det lätt att säga så här i efterhand, men hade Chelsea fått mer hängivenhet från spelare som spenderat försäsongen med U23-laget? Spelare som Billy Gilmour som degraderades dit? De spelare som betraktas som dödkött, sjunker deras värde särskilt mycket om de lämnats kvar på Cobham? I slutet av dagen är det Tuchel som tar ut laget, han verkar åtminstone ha förväntat sig en annan inställning från det lag han formerade.

”Min analys av säsongen förändras inte i och med den här matchen. Tyvärr så rättfärdigade den min poäng. Den sista veckan visar det. Jag hade föredragit att ha fel. Jag gör allt för att motbevisa mig själv, men just nu känner jag att jag hade rätt,” säger Tuchel.

Thomas Tuchel är under press, så som det ska vara i Chelsea. På just denna presskonferens låter han närmast uppgiven. Samtidigt har han tvingats hantera omständigheter som få kollegor utsatts för.

”Jag ser tillbaka på den gångna säsongen, där vi svajade, delar av säsongen som gick sämre. Sedan blev vi sanktionerade, spelare lämnade, spelare försöker lämna, det är vad det är,” säger Tuchel.

Kalidou Koulibaly debuterade för Chelsea i Orlando med nummer 26 på ryggen. Mittbackens insats var en ljuspunkt i mörkret för Thomas Tuchel. Han vill ha in fler spelare med den kvaliteten i sitt lag.

”Vi har ett stort behov av kvalitetsspelare, många kvalitetsspelare,” säger Tuchel. ”Vi har fått in två, men det räcker inte, vi är inte konkurrenskraftiga i det här skicket. Det blev tyvärr tydligt idag. [Kalidou Koulibaly] var bäst på plan. Han var fantastiskt bra, det måste jag säga.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-07-24 13:22:11
Author

Fler artiklar om Chelsea