Thomas Tuchels meddelande till Chelseasupportrarna
Tack för den här tiden, Thomas Tuchel!

Thomas Tuchels meddelande till Chelseasupportrarna

Thomas Tuchel har brutit tystnaden sedan han fick kicken av Chelsea onsdag förra veckan. I sitt uttalande skriver han att han är förkrossad över att tvingas lämna klubben.

Thomas Tuchel inledde sin Chelsea-karriär med att leverera resultat. I ligaspelet löste han en plats i topp fyra, vilken hängde löst. Kronan på verket blev såklart finaler i FA-Cupen och Champions League. Chelsea triumferade mot Manchester City i Porto och Tuchel hade blivit odödlig i Chelsea-kretsar inom loppet av några månader.

Samtidigt som klubbens poängsnitt började dala under 2022 genomgick Thomas Tuchel en personlig kris. Efter ett långt äktenskap gick han igenom en skilsmässa, särskilt påfrestande då det verkar som att hela familjen trivdes bra i London. När The Athletic redogjort för spelet bakom kulisserna när Tuchel sparkades har man poängterat hur bra tysken trivts i Chelsea jämfört med tidigare arbetsplatser.

Reaktionerna när tysken avskedades var starka. Dels på grund av de sportsliga framgångarna, dels då Tuchel varit en framgångsrik ambassadör för klubben. Han skötte kontakterna med media på ett föredömligt sätt. När vindarna blåste som hårdast i samband med sanktionerna mot Roman Abramovitj visade han inga tecken på att vilja fly fältet. Tydligt är att Tuchel och den nya klubbledningen inte kunnat samarbeta, varpå ett uppbrott blivit mer logiskt. Oaktat detta så är det fullt förståeligt att supportrarna visat sin kärlek till tysken när han blev av med jobbet. Nedan kan du läsa tyskens uttalande i sin helhet, vilket har återgivits av bland andra Daily Mail och The Athletic.

”Detta är ett av de svåraste uttalanden jag någonsin behövt skriva – och ett uttalande jag hoppades att jag inte skulle behöva författa förrän om flera år. Jag är förkrossad över att min tid hos Chelsea har nått sitt slut. Detta är en klubb där jag känt mig som hemma, både på ett professionellt och ett personligt plan. Stort tack till personalen, spelarna och supportrarna som fått mig att känna mig välkommen från början.”

”Stoltheten och glädjen jag kände över att hjälpa laget till seger i Champions League och klubblags-VM kommer finnas kvar hos mig för evigt. Jag är hedrad över att ha fått vara en del av den här klubbens historia, vad framtiden än innehåller kommer minnena från de senaste 18 månaderna alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.”

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-12 13:26:28
Author

Fler artiklar om Chelsea