Tilltagande övertygelse att Wijnaldum lämnar

Tilltagande övertygelse att Wijnaldum lämnar

Paul Joyce, John Aldrige och Robbie Fowler uttrycker samtliga oro över Gini Wijnaldum kontraktssituation och framtid i Liverpool.

Gini Wijnaldum är tillbaka på Merseyside efter två landskamper mot Polen och Italien och enligt journalisterna som följer Liverpool närmast kommer han nu sitta ner med Jürgen Klopp för att diskutera framtiden efter flera veckor av spekulationer.

Paul Joyce skriver i The Times att det är osannolikt att Wijnaldum kommer att skriva under ett nytt kontrakt med Liverpool och att mittfältaren antingen säljs den här sommaren eller går på fri transfer efter den 30 juni 2021. Säljs Gini det här fönstret förväntas Liverpool enligt Joyce att genomföra köpet av Thiago Alcantara från Bayern München.

John Aldridge säger i en intervju med Liverpool Echo att han noterade hur Wijnaldum i matchen mot Arsenal i Community Shield okarakteristiskt gav bort bollen vid flertalet tillfällen och spekulerar i att det kan beror på att mittfältaren inte har fullt fokus på planen.

”Klopp hoppas på en lösning i närtid eftersom spelarens prestation under match kan påverkas av en osäker framtid. Liverpool har inte råd med att låta det här vara ett stort problem fram till fönstret stänger den 5 oktober.

Det har varit mycket snack om att Thiago ska ersätta Wijnaldum och det rykas att Barcelonas nye manager Ronald Koeman har varit i direktkontakt med honom.”


Robbie Fowler uttrycker i en artikel i Mirror farhågor över situationen och då mer generellt för Barcelona som dragplåster.

”Liverpool har inte varit särskilt aktiva så här långt och jag föreställer mig att Jürgen Klopp hade smällt igen övergångsfönstret nu om han hade kunnat. Ännu en gång har Barcelona näsan tryckt mot Anfieldrutan igen.”

Fowler skriver vidare att Luis Suarez och Phillipe Coutinho inte klarade av att motstå en övergång till Camp Nou och att både Wijnaldum och Sadio Mané har jobbat med Koeman tidigare, något som är en oroande faktor.

I nuläget innebär Liverpools position i fotbollsvärlden att det är svårt att ta ett kliv uppåt genom att lämna, men Fowler understryker att den laganda och jämvikt som Klopp byggt upp kan vara bräcklig om en eller annan spelare börjar rikta blicken mot en annan klubb.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-09-09 20:09:00
Author

Fler artiklar om Liverpool