Timo Werner extremt nära Chelsea
"Turbo Timo" är på väg till dom blåa!

Timo Werner extremt nära Chelsea

Enligt den tyska tidningen Bild så är Werner detaljer från att diskutera de personliga villkoren i det 5-års kontrakt tysken skall skriva på med Chelsea.

Det har varit på tapeten länge, Coutinho, Démbéle, Werner. Alla har ryktats till Chelsea och har princip alltid varit "väldigt nära", men det som verkar vara en jobbig suck åt de rykten som spridits har övergått till realitet då tyska tidningen Bild och silly season gurun Fabrizio Romano gått ut med att Timo Werner är detaljer ifrån att slutföra sina personliga villkor i de kontrakt han skall ingå med Chelsea. 

Tysken står idag noterad för 29 matcher, 25 mål, 7 assist, ett ganska hyfsat facit med andra ord. På totalt 122 matcher så har han gjort 75 mål för RB Leipzig och hans statistik talar verkligen för en målspottare av hög rang. 24-åringen är en mångsidig spelare som kan husera på båda kanterna men även som släpande anfallare men gör som allra bäst ifrån sig som spjutspets. Skulle affären gå i lås står man alltså med en anfallsbesättning bestående av: Giroud, Abraham och Werner vilket är något man absolut inte tackar nej till. 

Enligt Daily Mail så förväntas Chelsea därmed betala spelarens utköpsklausul som ligger på 619 miljoner kronor, utköpsklausulen skulle inom några veckor rinna ut i sanden och övergå till en ännu billigare klausul enligt ryktena som florerat. Men Chelsea skall alltså ha slagit Liverpool i förhandlingarna om tyskens signatur.
Enligt italienska journalisten Fabrizio Romano bekräftar han att en övergång till Chelsea är nära efter att klubben förberett ett officiellt bud, och om Liverpool inte kommer med ett motbud inom de närmsta timmarna så är kampen förlorad.

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2020-06-04 20:31:10
Author

Fler artiklar om Chelsea