Torres: ”Basel var en väckarklocka”
Tvåmålsskytt mot Schalke och nu på väg mot åttondelsfinal.

Torres: ”Basel var en väckarklocka”

Chockförlusten hemma mot Basel var väckarklockan som Chelsea behövde för att komma igång enligt Fernando Torres.

Starten på årets Champions League blev inte vad Chelsea väntat sig. Hemmamatch mot Basel skulle innebära en bra start på resan mot åttondelsfinal, men Basel vände och vann med 2-1. Förlusten innebar en allt annat än bra start på gruppspelet och också ett slut på den 13 matcher långa förlustfria hemmasviten i Europaspel.
 
Olyckskorpar kraxade direkt att Chelsea för andra året i rad nu skulle missa att gå vidare från gruppspelet. Men, efter förlusten mot Basel har Chelsea nu radat upp sju matcher utan förlust, däribland en klar 4-0 seger mot Steaua Bukarest och nu senast en 3-0 seger borta mot Schalke 04. ”Krislaget” Chelsea leder nu grupp E och har även tagit sig upp på en andraplats i Premier League.
 
”Vi är i toppen av gruppen igen efter en mindre bra start hemma mot Basel”, sa Fernando Torres efter att ha avgjort mötet med Schalke i tisdags. ”Nu har vi två matcher hemma och en borta kvar, så vi är i den position vi vill.”
 
”Sådana saker som förlusten mot Basel är bra när de händer i början av säsongen, då matcherna inte är av samma vikt och det finns tid att reda ut problemen, som vi har gjort nu. När de händer i slutet av säsongen så förlorar man titlar och det är inte bra. Förhoppningsvis har vi lärt oss läxan och kan se till att det inte händer igen.”
 
Chelsea har en mycket stark trupp med stor konkurrens om samtliga positioner. Flera nya spelare har kommit in i laget och Torres är medveten om att det kan ta tid innan alla bitar är på plats.
 
”Vi har en ung trupp. Ny manager, ny spelstil, nya spelare. Det är inte lätt att få allt på plats snabbt.”
 
”Vi är på väg. Vi blir bättre, vi bygger upp och vi lär oss som en grupp.”
 
I och med bortasegrarna mot Steaua och Schalke har Chelsea nu allt i sina egna händer. Målet är att upprepa den heroiska, historiska insatsen från 2012 då Chelsea blev Champions of Europe.
 
”Chelsea ska spela i Champions League. Europa League är inte en turnering vi vill vinna.”
 
Ett självklart, men ändå skönt uttalande att höra. Chelsea är bättre än Europa League.
 
”Vi är med i Champions League nu och vill inte spela i Europa League igen då Champions League är den turnering vi vill vinna. Första steget är att sluta topp två i gruppen och därefter får vi se.”
 
”Vi tar det steg för steg. Först Schalke hemma och sen får vi se.”
 
Besegras Schalke på Stamford Bridge i nästa omgång så ser chansen till avancemang mycket bra ut för Chelsea. 

Niklas Isaksson2013-10-24 21:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea