Torsdagskollen (nr 53): Inför Leeds borta
Kan Arblaster näta mot Leeds United på Elland Road? En spännande match väntar!

Torsdagskollen (nr 53): Inför Leeds borta

Den engelska fotbollen drar igång denna fredag med att Blades åker till Elland Road för att möta Leeds United. Det tuffaste testet hittills för obesegrade Sheffield United.

Torsdagskollen är här igen och idag laddar vi inför Leeds United på bortaplan. Sheffield United har två raka bortamatcher av tuff karaktär. Först Leeds imorgon kväll och nästa onsdag väntar Middlesbrough på Riverside Stadium. Kan vi klara av detta utan att förlora så vore det en mycket stor bedrift av Wilder och laget. Det är nu Sheffield United kommer att testas på allvar.

Leeds United 
Laget ligger just nu på en 5: e plats i tabellen med 16 poäng. Senast så spelade man 2-2 mot Sunderland på bortaplan. I den matchen hade man ledningen tills den 96: e minuten när målvakten Meslier gjorde en målvaktstavla och bollen helt enkelt bara gick förbi honom och in i mål. Spelare som har imponerat är bland annat Gnonto med två gjorda mål samt Piroe med 4 mål. Piroe är lagets stjärna enligt många. Leeds United med erfarne Daniel Farke vid rodret var innan säsongen den största favoriten till att vinna hela Championship och gå rakt upp i Premier League. Laget fick dessutom köpa Bogle av Sheffield United och det blir intressant att se honom i mötet med sin tidigare klubb. Laget har varit lite upp och ner. Man spelade till exempel 3-3 mot Portsmouth på hemmaplan, man förlorade även toppmötet mot Burnley med 0-1. Dock är man med i toppen efter att bland annat vunnit mot Sheffield Wednesday på Hillsborough med klara 2-0. Kvalitet finns och matchen blir superintressant att följa. 

De senaste fem matcherna på Elland Road visar på en ganska jämn statistik lagen emellan:

Leeds- Sheffield United 2-1
Leeds- Sheffield United 0-1
Leeds- Sheffield United 1-2
Leeds- Sheffield United 1-0
Leeds- Sheffield United 1-1

Tabell: 5   2   1   2   5-5

När det gäller Blades så har det varit en tuff vecka utanför fotbollen när tidigare lagkamraten George Baldock oväntat dog i Grekland. Redaktionen hoppas spelarna hyllar Baldock genom att kämpa och göra sitt yttersta för tre nya poäng. Det är definitivt vad Baldock hade velat!
Några spelare har varit på landslagsuppdrag. Moore, Davies och Norrington??????-Davies var bland annat i Reykjavik och kryssade mot Island med sitt Wales med Souttar spelat för Australien och tydligen blev han matchens bäste spelare. Kul, tycker redaktionen!

Redaktionen hoppas att laget nu kan komma igenom dessa två tuffa bortamatcher med bra resultat. Om laget fortfarande är obesegrade nästa gång Torsdagskollen är tillbaka så vore det fantastiskt!

Redaktionen är tillbaka efter Leeds-matchen!

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-10-17 11:07:34
Author

Fler artiklar om Sheffield U