Tottenham Hotspur Stadium, 2022-11-06 17:30

Tottenham - Liverpool
1 - 2

Tottenham–Liverpool 1–2: En match med två ansikten

Liverpool reste ner till London och vände hem med tre poäng. Mohamed Salah visade vägen för de röda med två mål samtidigt som marginalerna var på Liverpools sida.

På samma sätt som Liverpool den här säsongen konstant släppt in första målet, har Spurs varit bedrövliga i inledningarna på matcherna. Någon trend behövde böja sig och det blev den röda.

Mohamed Salah gav Liverpool ledningen efter bara elva minuter. Darwin Nunez tog snyggt emot en boll i straffområdet och serverade Salah som på klassiskt manéer skickade i väg ett rappt avslut. Otagbart för Hugo Lloris.

Det som sedan präglade den första halvleken för Liverpools del var ett högt tempo. Presspelet var där och laget frodades i den böljande matchbilden. Helt plötsligt såg Jürgen Klopps Liverpool ut som Jürgen Klopps Liverpool.

Salah ja. Egyptiern har, med rätta, fått kritik för de uteblivna målen den här säsongen. Ska man vara ärlig har han haft en svag trend sedan afrikanska mästerskapen föregående säsong. De senaste veckorna har han sakteligen börjat hitta formen.

När Eric Dier missade en hemåtnick tackade Salah för friläget och chippade iskallt in 2–0.

En annan trend har varit att Spurs gång på gång vänt matcher från underläge till seger. I den andra halvleken kom Londonlaget också ut som ett annat lag och gjorde livet surt för Liverpool.

De röda trycktes mer och mer ner i sina egna skor och stog till slut ganska permananent runt eget straffområde. Ivan Perisic skickade ett hårt avslut klockrent i ribban och det kändes som en tidsfråga innan reduceringen skulle komma.

Det gjorde den till slut också. Harry Kane hittade ytan i straffområdet efter 70 minuters spel och prickade in 2–1 genom ett vackert avslut intill den bortre stolpen.
Liverpool hade lite kontringsmöjligheter men inte mycket mer. Det var Spurs för hela slanten.

Det saknades inte chanser. Harry Kane var ständigt aktiv, Ivan Perisic ett orosmoment och Dejan Kulusevski kom in och vred upp tempot ytterligare. Marginalerna var på Liverpools sida flera gånger där det mycket väl kunde ha trillat in en kvittering.

Men trots en ganska intensiv forcering under de sista 20 minuterna lyckades Spurs inte hitta någon kvittering. Liverpool stod emot och kunde efter de fyra tilläggsminuterna räkna hem sin första bortaseger för säsongen.

En match med två ansikten. Även om den andra halvleken spelmässigt inte var speciellt bra lyckades Liverpool återigen bärga en seger utan att glänsa. Den första är däremot något att bygga vidare på.

När Klopp sprang och firade med de ditresta supportrarna var det nog med en skönare känsla än på länge för både tysken och fansen.