Träningsmatch: Bournemouth – Chelsea
Vinnarna av Champions League är tillbaks i spel.

Träningsmatch: Bournemouth – Chelsea

Inför ett flertal tusen åskådare i fint sommarväder tog hemmalaget Bournemouth emot gästerna från London, vårt härliga Chelsea. Ett blått gäng som denna kväll ställde upp med flertalet nya ansikten, men också några rutinerade rävar.

Här en enklare rapport från kvällens träningsmatch. 

Startuppställning Chelsea
Kepa, Sterling, Baker, Sarr, Gallagher, Hudson-Odoi, Alonso, Ziyech, Pulisic, Abraham

Matchens första halvlek präglades av bollinnehav för Chelsea, målchanser och en del småtrevligt bollande. Fina kombinationer främst från Hudson-Odoi och Ziyech. Ett par av dessa samarbetet ledde fram till Abraham i mitten som med lite bättre skärpa skulle gjort något mål.

På mittfältet krigade Drinkwater tillsammans med Gallagher på ett godkänt sätt utan att på något sätt sticka ut. Gallagher visade fin vilja och inställning.

Backlinjen med Baker, Sterling och Sarr sattes under ganska liten press. Baker såg stabil ut med bland annat en fin brytning. Sterling drog på sig ett gult kort efter en väl tuff tackling som inte uppskattades av domaren.

Bäst i första halvlek i Chelsea Callum Hudson-Odoi som agerade hot mot hemmalagets försvarslinje, lägg därtill ett fint steg och några fina bollnummer. Lite minus för oskärpa i ett par lägen.

I paus bytte Chelsea ut hela laget med undantag för kämpen Gallagher som fick spela hela matchen.

Andra halvlek var spelmässigt jämnare, lite hafsigare och med fler målchanser för hemmalaget. Känslan här var att Chelsea inte agerade lika samspelt vilket tyvärr innebar att Bournemouth tog ledningen i matchminut 61. Innan detta hade Chelsea en svagare period varför målet inte var en överraskning. Många tittade boll och baklängesmålet var ett faktum.

Efter detta tog sig Chelsea snabbt i kragen. Man både kvitterade och tog ledningen via mål av Broja och Ugbo. Målen tillkom via fina inspel från vänster kant, ett av dem på hörna från Barkley.

Chelseas ledning var efter detta inte på allvar hotat.

Många av ungdomarna på plan blandade och gav, men till skillnad från de äldre så gjorde man mål, det är värt att notera.

Statistik

Bollinnehav
BOU 43%
CHE 57%

Skott
BOU 7
CHE 11

Skott på mål
BOU 2
CHE 6

Hörnor
BOU 6
CHE 3

Tacklingar
BOU 9
CHE 14

Offsides
BOU 1
CHE 3

Upp och ner, men väldigt roligt att se Chelsea igen. Nästa match spelade mot Arsenal den 1 augusti. 

Erik Larholm@eriklarholm2021-07-27 22:45:46
Author

Fler artiklar om Chelsea