Träningsmatch: Wealdstone FC – Charlton 0-5

Träningsmatch: Wealdstone FC – Charlton 0-5

Den första (tränings)matchen under nytt ägarskap slutade i storvinst mot Wealdstone FC.

Träningsmatch nummer fem. Denna gång mot ett National League-motstånd i form av Londonklubben Wealdstone FC. En liten kvartersklubb som gjort stora framsteg för sin storlek och som om bara några veckor sparkar i gång sin fjärde raka säsong i femtedivisionen. Man har under de senaste säsongerna haft en relation till Charlton och fått en del spelare placerade hos sig på lån. Bara förra säsongen gjorde Deji Elerewe 13 matcher för klubben, säsongen innan dess var det Aaron Henry som gjorde 20, och sedan en tid tillbaka är båda före detta Charltonspelarna Charles Clayden och Charlie Barker skrivna. Två spelare som man i olika skeenden av deras karriärer trodde hade en större framtid i Charlton men som nu startade mot sin förra klubb.

Dean Holden förändrade det mesta i startelvan sedan senaste träningsmatchen mot Gillingham. Egentligen kan man säga att de spelare som endast fick 20 minuters speltid i den matchen startade nu istället, med några få undantag. Ashley Maynard-Brewer fick starta i mål igen, och i startelvan för sina första Charltonminuter fanns nyförvärven Lloyd Jones och Panutche Camará i försvaret respektive på mittfältet. Likaså var Michael Hector tillbaka, som kapten dessutom, efter att ha missat den senaste matchen. I övrigt startade Lucas Ness, Conor McGrandles, Scott Fraser, Mandela Egbo, Diallang Jaiyesimi, Charlie Kirk och Daniel Kanu.

Det här var den träningsmatchen där det skulle märkas störst klasskillnad direkt lagen emellan – och då har Charlton på pappret stött på motstånd som ska vara nivån sämre än Wealdstone. Men kanske är det så att det nu börjar märkas att Charlton ligger längre fram i sin träning och att de bättre spelarna helt enkelt börjar komma igång. För inom matchens första 30 minuter skulle Charlton springa iväg till 0-3 på resultattavlan.

Nyförvärvet Camará var lysande i sina första 45 minuter för klubben och låg bakom det mesta som blev lyckat i offensiven. Han drev igång anfallet till 0-1 (19) och gjorde sedan själv 0-2 (21) genom en elegant lobb från straffområdets utkant. Vid 0-1 bollen trasnporterade han boll centralt, la ut till Kirk på vänsterkanten som hittade in till Camará igen, som i sin tur gick på skott. Skottet blockerades men studsade ut till ett annat nyförvärv i Jones, som visade kyla och chippade in ledningsmålet från nära avstånd – han imponerade också för övrigt. 0-3 (27) kom sedan av att ett klapp-klapp spel mellan Camará, Kirk och Fraser, där den sistnämnde förvaltade en djupledsboll med att dunka in bollen i nättaket. Flera styrkebesked från flera håll och kanter, och även kul att Kirk visade sig inblandad i mycket.

Inför andra halvlek var det slutlekt för nämnda Jones och Camará. In kom Deji Elerewe och Aaron Henry. Charlton fortsatte vara dominanta även om målgörandet kom av sig för en stund. Wealdstone hade genomgående svårt och det syntes att den provspelsbetonade startelvan inte var särskilt väl synkad. Det mesta man försökte sig på var snabba, längre bollar bakom Charltons försvarslinje och det blev sällan någon farlighet av det.

Gänget som sedan, med 20 minuter kvar, byttes in den här gången var Harry Isted, Nathan Assimwe, Zach Mitchell, Terell Thomas, Jack Payne, George Dobson, Karoy Anderson, Tyreece Campbell, Alfie May och Corey Blackett-Taylor. Laget tog sig an mer av en 4-3-3 formation och det ledde till två nya mål som fastställde slutresultatet.

Campbell skapade en straff genom att rivas ner i straffområdet och Alfie May tog hand om den. Likt i träningsmatchen mot Gillingham skulle May få se även denna straff räddas, men denna gång förvaltade han returen till 0-4 (77). 0-5 (87) kom sedan under slutminuterna när Payne spelade fram Anderson, som genom en snygg snurrvändning placerade in slutmålet.

Det finns väl några punkter att ta med sig från den här storvinsten – och faktiskt den första segern under nytt ägarskap. Det positiva har till viss del redan nämnts. Nyförvärven Camará och Jones stack ut, och då framför allt den förstnämnde. De ser ut som de rejäla tillskott de ska vara. Sedan fortsätter Scott Fraser och Tyreece Campbell fortsätta sig från goda sidor. Campbell är definitivt aktuell för en startplats i premiären. Akademispelarna Nathan Asiimwe och Karoy Anderson har nämnts nästintill i varje matchrapport och det kan göras denna gång med. Båda dessa bör fortsättningsvis vara med seniortruppen på heltid.

På den lite mer negativa sidan återfinns att par spelare kommer behöva höja sina prestationer framöver. Detta gäller till exempel Lucas Ness, Conor McGrandles och i någon grad även Jack Payne. Sedan är det några av de yngre som varit med seniortruppen ett tag som ser ut i att vara i behov av en utlåning som ett första steg för att kunna konkurrera. Då åsyftas Aaron Henry och Daniel Kanu. Sedan är det fortfarande ett par tomma platser i truppen. Vänsterbacksplatsen är alltjämt vakant och det behövs fler alternativ som forwards. Charlie Kirk och Diallang Jaiyesimi passar inte heller helt med Holdens formation, men där har den förstnämnde ändå gjort bra ifrån sig, till skillnad från DJ. Sen är det kanske lite tråkigt att May eventuellt redan har skjutit bort sig som straffskytt. Två missar på två matcher höjer inte hans chanser till nästa gång.

UP THE ADDICKS!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-07-24 21:15:34
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson