Transfernytt: KDH lämnar, Reid och Golding in.
Tack för allt, KDH!

Transfernytt: KDH lämnar, Reid och Golding in.

Steve Coopers lagbygge inför nästa säsong har nu påbörjats och under de senaste dagarna har det skett flera betydande förändringar i truppen.

Den mest uppseendeväckande nyheten är att vår egenprodukt Kiernan Dewsbury-Hall lämnar klubben för att ansluta till Chelsea.

KDH var en av, om inte den mest, utomstående spelaren under förra säsongen och med hans 12 mål så spelade han en stor roll i Leicester direkta avancemang tillbaka till högstadivisionen. 

Det är utan tvekan ett tungt tapp som verkligen svider. Men det är samtidigt en spelare som verkligen brinner för Leicester och vi önskar honom inget annat än lycka i sin fortsatta karriär.

Till de mer roliga nyheterna så har två nyförvärv presenteras. Den första i Bobby De Cordova-Reid som ansluter från Fulham. Jamaicansk anfallare som enligt mitt tycke har hållit en jämn och bra nivå under de senaste säsongerna i Premier League. 

Det går väl att beskriva honom som en snabb och teknisk anfallare med flexibilitet att spela på flera olika offensiva positioner. 

Ansluter till klubben gör också 18-årige mittfältaren Michael Golding, en övergång från Chelsea som offentliggjordes idag. En relativt okänd spelare som hittills inte gjort ett framträdande för Chelsea på Premier League-nivå. 

Han gjorde sin A-lagsdebut mot Preston North End i FA-cupen i början på året, men har annars hållit till i Chelseas akademilag. Han var dessutom kapten för det engelska U17-landslaget i U17 EM 2023.

Varmt välkomna till Leicester, Bobby och Michael!

Ludvig Heinz2024-07-07 22:40:00
Author

Fler artiklar om Leicester