Transferuppdatering: Thiago klar, intresse för Jota och Hoever på väg ut

Transferuppdatering: Thiago klar, intresse för Jota och Hoever på väg ut

Thiago Alcantara är äntligen klar och presenterad. Nu riktar Liverpool sin fulla uppmärksamhet åt att hämta in Wolves Diogo Jota. Prislappen ska ligga på £40 miljoner. Vidare rapporteras Reds Ki-Jana Hoever gå i motsatt riktning.

LFC-twitter hann knappt hämta sig efter den officiella presentationen av Thiago Alcantara innan klubben började kopplas ihop med en ny spelare - Wolverhamptons portugisiske ytter Diogo Jota, 23. 

Den portugisiske landslagsmannen, som värderas till £40 miljoner av Wolves, uppges av flertalet trovärdiga källor vara mycket nära en Anfield-flytt. 

23-åringen var inte med i Nuno Espirito Santos trupp när laget gick in i ligacupen tidigare i veckan och ska enligt The Guardian vilja få igenom en flytt till de regerande mästarna. 

Liverpool och Wolves sitter för närvarande i förhandlingar om övergångssumman - där en bytesaffär innehållande Reds Ki-Jana Hoever diskuteras. Den unge holländaren värderas till £10 miljoner, en summa som skulle tillåta Liverpool att värva Jota för en summa om £30 miljoner. 

De personliga detaljerna mellan Liverpool och Jotas representanter beskrivs vidare som långt gångna och parterna rapporteras ha kommit överens om ett femårskontrakt. 

Jota, som kom till The Midlands i juli 2018, noterades för sexton mål och sex assist på 48 framträdanden under den föregående säsongen. 



Källor: The Guardian, Transfermarkt
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-18 20:11:50
Author

Fler artiklar om Liverpool