Tre akademispelare lämnar Chelsea efter säsongens slut
McEachran hade chansen att A-lagsdebutera i Europa League, men fick aldrig något inhopp.

Tre akademispelare lämnar Chelsea efter säsongens slut

Det byts ut en hel del spelare på Cobham i sommar. Akademispelarna George McEachran, Thierno Ballo och Karlo Ziger får inte förnyat kontrakt och lämnar Chelsea vid månadsskiftet.

Chelsea har inte gjort något uttalande om dessa tre spelare ännu, men deras avsked får ändå ses som i det närmaste officiellt. Samtliga Premier League-klubbar har till ligaorganisationen lämnat in en lista över de spelarkontrakt man behåller efter den gånga säsongen. Utöver de A-lagsmeriterade spelare som ni kunnat läsa om i fredags så har alltså George McEachran, Thierno Ballo och Karlo Ziger utelämnats från listan av Chelsea. 
 
George McEachran är yngre bror till forna superlöftet Josh McEachran, som lämnade klubben 2015. George är precis som storebrorsan innermittfältare och har nu hunnit bli 21 år gammal. McEachran den yngre kom till klubben redan som sjuåring, då hade Josh redan varit knuten till klubben åtta år. Familjen McEachrans koppling till Chelsea FC tar nu slut efter drygt 20 års tid. George McEachran har varit ordinarie i alla åldersgrupper under sin tid hos akademin, men hann aldrig debutera för A-laget. Han ingick i en matchtrupp under Maurizio Sarri mot Mol Vidi i Europa League, men fick aldrig någon speltid. Två lån till SC Cambuur och MVV Maastricht har det blivit, men seniorkarriären har inte riktigt tagit fart ännu. Utöver flertalet titlar med Chelseas ungdomslag har McEachran en guldmedalj från U17-VM i bagaget. 
 
Thierno Ballo är en österrikisk anfallare som kom till Chelsea och London 2018. 20-åringen spenderade första halvan av den gångna säsongen på lån i hemlandet hos Rapid Wien. Lånet avbröts i förtid och Ballo återvände till SW6 i januari. Den kroatiske målvakten Karlo Ziger lånades ut till slovenska andradivisionsklubben Rudar Velenje under säsongen 2021/22. 21-åringens femåriga tid inom Chelseas organisation är nu förbi.  
 
Det finns såklart akademispelare från denna kull som blir kvar i Chelseas rullor. Enligt sajten Football London så har mittfältaren Xavier Simons och amerikanske målvakten Ethan Wady erbjudits nya kontrakt. Vi tackar George McEachran, Thierno Ballo och Karlo Ziger för deras tid hos Chelsea och önskar stort lycka till i framtiden! 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-12 15:53:31
Author

Fler artiklar om Chelsea