Tre målvakter skadefria

Tre målvakter skadefria

Målvaktstränaren John Achterberg har gett en uppdatering av skadestatusen för de tre målvaktern som dragits med skador under februari och mars.

Alisson Becker ådrog sig en muskelskada i början av mars och missade som en följd matcherna mot Bournemouth och Atlético Madrid innan covid-19 satte stopp för all fotboll. Vid den tidpunkten var Alisson i slutet av sin rehabilitering och följer nu ett träningsprogram för att i likhet med resten av truppen hålla sig igång fysiskt. Förstemålvakten är alltså helt återhämtad från sin skada men saknar såklart likt sina lagkamrater matchträning.

Kamil Grabara är på lån hos Huddersfield Town under resten av säsongen, men har inte spelat sedan den 28 januari då han åkte på en huvudskada som krävde noggrann utvärdering. Först den 3 mars var polacken tillbaka mellan stolparna i en match med utvecklingslaget och hann inte spela i förstalaget innan coronapandemin bröt ut. Grabara hann göra 28 framträdanden före smällen i januari och är nu skadefri.

Caoimhin Kelleher forsätter sin rehabilitering från en knäskada på hemmaplan och förväntas vara spelklar när det blir dags att spela fotboll igen. Även han håller kontakt med medicinsk personal och fystränare i klubben.

John Achterberg till liverpoolfc.com:

”Vi försöker tillhandahålla allt spelarna behöver. Behöver de skor, fixar vi skor. Behöver de bollar, ser vi till att de får bollar. De ska åtminstone ha tillgång till utrustning de behöver även om de är hemma.

Fysavdelningen skickade ut vikter till killarna eftersom en del bor i lägenhet och några inte hade all utrustning de behöver. Andreas Kornmayers team har ordnat detta. De har också satt ihop alla övningar och haft några träningspass via nätet, så vi har alla försökt se till att hålla igång snacket och konditionen."

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-04-19 17:29:38
Author

Fler artiklar om Liverpool