Stockport - Northampton
0 - 0

Tredje raka krysset för dominant Stockport - Släppte in sent mål
Powell var en av planens bästa spelare men fick lämna planen mållös. Foto: Stockport County

Det var en dominant kväll som såg ut att sluta mållöst. Efter ett sent straffmål från Barry hade alla hemmasupportrar räknat hem vinsten, men en frispark efter 93 minuter satte stopp för en blå glädjeyra.

Redan i den femte minuten får County en offensiv frispark i ett bra läge. Fevrier kliver fram men skjuter långt utanför.

Två minuter senare kommer det första läget i det öppna spelet. Olaofe tar sig fram och skär inåt i banan för att ta sig in i straffområdet. Han spelar in bollen till Bailey som sumpar sitt läge, vilket leder till en inspark.

I den åttonde minuten får gästerna sitt första läge. Eaves får skallen på bollen men nickar precis utanför.

Efter 20 minuter är det nära att County bryter dödläget. En snabb Fevrier tar sig nära straffområdet, lägger bollen på sin vänsterfot och avslutar. Skottet tar på ribbans ovansida samtidigt som hemmasupportrarna är beredda på att fira.

När matchens första 25 minuter är spelade har County full kontroll. Utöver 72% bollinnehav har de lyckats mäkta med fem avslut, dock inget på mål.

Efter 32 minuter får bortalaget iväg sitt första avslut på mål. Pinnock slår en hård boll från distans, men Addai boxar bort bollen till säkerhet.

Stockport fortsätter att dominera matchbilden, men har inte skapat något farligt läge på ett bra tag. När 38 minuter har passerat står det fortfarande 0-0.

I den 40:e matchminuten får Olaofe tag på bollen i straffområdet och skjuter från nära håll. Guiness-Walker blockerar avslutet, vilket leder till matchens första hörna.

Domaren blåser av den första halvleken med det mållösa resultatet 0-0. Dominant spel från hemmalaget och många chanser de första 25 minuterna, men effektiviteten är inte på topp den här kvällen.

County sparkar igång den andra halvleken och startar i ett högt tempo.

Barry tar sig in i straffområdet i den 48:e minuten och placerar avslutet mot den bortre stolpen, men skottet går precis utanför.

En minut senare skapar Barry halvlekens andra möjlighet. Han skickar in ett inlägg från vänsterkanten till Olaofe som får iväg ett lamt avslut. Inget problem för Burge i mål.

I den 56:e försöker Olaofe kontra, men Fox hinner dra ner den friställde anfallaren och får ett gult kort för besväret.

County är inne i en riktigt bra period och efter en timme skapar Barry återigen en målchans när han tar sig förbi sin försvarare och slår en smart passning till Fevrier. Fevrier får ingen bra träff och bollen går precis utanför.

I den 61:a minuten försöker sig Barry på ett långskott, men den oroar inte målvakten när den går några decimeter över ribban.

Två minuter senare skickar kapten Bate in ett inlägg till Barry i boxen. Den talangfulle anfallaren får iväg ett avslut men den går ovanför.

Det blir en femminutersintervall där spelet svänger åt båda hållen. Först får Northampton ett skott i ribban och någon minut efter får County en hörna som slarvas bort.
Efter 71 minuter gör hemmalaget hela fyra byten för att hämta hem segern. Powell, Olaofe, Bailey och Fevrier byts ut samtidigt som Norwood, Wootton, Diamond och Mellon får hoppa in.

Inhopparna gör det bra och i den 80:e matchminuten får Diamond iväg ett välplacerat inlägg till Barry som skjuter rakt på målvakten. På den efterföljande hörnan skapas inget av värde. Horsfall är verkligen saknad på fasta situationer.

Fyra minuter senare får samma radarpar ytterligare en möjlighet. Diamond skickar in en djup crossboll och Barry är så nära att få till ett avslut, men en försvarare hinner emellan.

När man tror att sanden har runnit ur timglaset så får hemmalaget en straff i den 85:e minuten. Wootton rivs ned efter en lyckad aktion och domaren tvekar inte ens för en sekund. Barry kliver fram och slår säkert in sitt sjunde mål för säsongen. 1-0 County!

Någon minut efter målet byts målskytten Barry ut samtidigt som den mångsidige mittfältaren Fiorini in för att stänga matchen.

När man tror att matchen är avgjord efter en dominant insats så sker katastrofen. Ett hårt inlägg på en hårt dömd frispark i den 93: minuten hittar huvudet på Magloire som sätter dit en sen kvittering. 1-1!

Stockport försöker att få till en till målchans i ren panik, och Touray skickar in ett avslut från vänsterkanten, men förgäves.

Domaren blåser av matchen och ingen förstår riktigt vad som har skett. Stockport har dominerat matchen fullständigt och dessutom gjort mål efter 87 minuter, men ändå lyckades de säkra bort tre säkra poäng. 1-1 blev slutresultatet och det måste ses som ett misslyckande.

Konsten att kryssa

County är nu obesegrade i fem raka matcher men har dessvärre bara vunnit en av dessa fem bataljer. Nu börjar allt fler lag i toppen att rycka genom att kamma hem svåra och åtråvärda segrar. Stockport är ett svårslaget gäng, men uteblivna vinster kommer att kosta.

Barry fortsätter som en pålitlig målskytt och är fortfarande delad skytteligaledare med sju mål på elva matcher.

County avslutar omgången på en niondeplats, enbart en poäng från playoff men sex pinnar från Wrexham på den ena direktuppflyttningsplatsen. På lördag möter County Lincoln på bortaplan. En vinst innebär en trolig topplacering medan en förlust kan betyda att laget faller till den nedre delen av tabellen.