Trent Alexander-Arnold ställs mot Sterling i rafflande semifinalmöte

Trent Alexander-Arnold ställs mot Sterling i rafflande semifinalmöte

Säsongen är fortsatt pausad, men i e-sportens värld tuffar Liverpool på. Trent Alexander-Arnold ställs mot Raheem Sterling i ett laddat semifinalmöte Premier Leagues officiella Fifa-turnering, ePL.

Att Trent Alexander-Arnold är en av Premier Leagues bästa spelare är välkänd fakta för de flesta fotbollsfans. Men utöver sina kvalitéer på den riktiga fotbollsplanen behärskar den unge högerbacken även tv-spelet FIFA 20 och har visat prov på sin kvalité i Premier Leagues officiella e-sportsturnering ePL.

Premier League lanserade turneringen redan säsongen 18/19, men då representerades vardera lag av professionella FIFA e-sportsspelare. Men på grund av den rådande Corona-pandemin har ligan beslutat att lansera ePremier League med representanter från klubbarnas spelartrupper.

Alexander-Arnold har representerat Liverpool i turneringen och har avancerat till semifinal genom en övertygande kvartsfinalseger med 4-1 mot Newcastle United och Christian Atsu. I omgången innan pulvriserade Trent rivalen Manchester United med förkrossande 5-1. Ett resultat som visar att Liverpool är steget före ärkerivalen, både på den riktiga och fiktiva planen.

I semifinalen, med starttid 16.00 svensk tid, ställs Alexander-Arnold mot Raheem Sterling (Manchester City). Vid vinst ställs han mot antingen Diego Jota (Wolves) eller Dwight Mcneil (Burnley). Finalen spelas senare på kvällen.

För personer, som suktar efter någon form av fotboll en lördagseftermiddag, så kan matchen följas live på Premier Leagues hemsida samt ligans Youtube-, Facebook- och Twittersida.

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-04-25 12:15:51
Author

Fler artiklar om Liverpool