Trots mittbackskris - inga värvningar i januari

Trots mittbackskris - inga värvningar i januari

Liverpoolsupportrarna och experter har länge krävt värvningar i januarifönstret - något som inte kommer att ske, enligt rapporter.

Med flertalet ordinarie mittbackar på skadelistan har supportrarna och experter som bland annat Jamie Carragher länge hoppats på att klubben ska se över potentiella transfers under januarifönstret. Nu rapporterar den trovärdige James Pearce från The Athletic att det inte blir några värvningar. 

Det var i podcasten Red Agenda som James Pearce vädrade uppgifterna om att det inte blir några värvningar nu i januarifönstret:

"Jag tror att det är osannolikt med några spelarköp nu i januari, dels för att klubbarna inte vill sälja mitt under säsong och att det i så fall innebär att man måste betala extra mycket."

"Klubben vill ha in en spelare på lång sikt och det är lättare att hitta en sådan spelare i sommar. Men att vänta kan vara kostsamt i jakten på en Premier League eller Champions League-titel."


Efter gårdagens förlust mot Southampton börjar nog många supportrar oroa sig över resultaten på senaste tiden. Formen är knackig och spelet övertygar inte. Avsaknaden av giganten Virgil van Dijk är påtaglig och en mittback står högst upp på prioriteringslistan. Att den trovärdige James Pearce, med god insyn i klubben, meddelar att det inte lär hända något på transfermarknaden bör reta upp många supportrar.

Det har spekulerats i bland annat Sven Botman från Lille, men också Ozan Kabak från Schalke, men dessa spelare avfärdar Pearce i podden:

"Botman kan vi glömma. Kabak har klubben haft koll på, men det verkar inte aktuellt det heller. Om klubben skulle värva någon hade de redan presenterat något. Men resultaten på senaste tiden kanske gör att klubben ändrar sig."




 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2021-01-06 15:38:00
Author

Fler artiklar om Liverpool