Tuchel bekräftar långtidsskador
Mount deppar som inte lär få mer hjälp av James och Chilwell.

Tuchel bekräftar långtidsskador

Under dagens presskonferens lät vår tyske manager meddela att Chilwell ser ut att gå mot en säsong av rehabilitering och Reece James får vi mer besked om senare idag.

Thomas Tuchel bekräftade under dagen att Ben Chilwell, med högsta sannolikhet, kommer att missa återståden av säsongen medan James inte ser ut att vara aktuell för spel i söndagens match mot Liverpool.
Chilwell skadade sig illa redan i 23 november i mötet med Juventus men Chelsea har avvaktat för att göra kontroller och en operation som skulle bekräfta hur påtaglig skadan var och i veckan kom beskeden att det är korsbandet som gått av och hela vårsäsongen blir rehabilitering för Chilwell. 
'Chilly' har på sig egen Instagram postat att allt gick bra och han är taggad att komma tillbaka! 

Hans vän på andra sidan av backlinjen fick kliva av tidigt i mötet mot Brighton senast och Alonso fick bytas in redan efter drygt halvtimmen. Tysken bekräftar att baksidan fått sig en smäll och att en scanning kommer bekräfta hur pass allvarligt det är men att matchen på söndag inte är aktuell. Tuchel utvecklar: 
"Chilwell har opererats och han har vår bästa lyckönskningar att få all energi han behöver till att komma tillbaka i bra skick och fortast möjliga. James har en muskelskada. Vi inväntar just nu bedömning av skadans omfattning. Men olyckligtvis ser det ut som att säsongen är över för Ben''.

'Med Reecey är det en baksida som tagit skada, en muskelskada och som alltid med muskelskador kommer en bedömning av skadan något senare. Man kan inte agera skyndsamt med sådana skador då bedömningen och analysen blir bättre om man tar det mer stegvis. 
Vi förväntar oss en återkoppling senare idag och jag gissar då att vi kan uppdatera mer om hans status. 
Mer kan jag inte säga i dagsläget om våra wingers'.

Mattias Henriksson 2021-12-31 11:41:07
Author

Fler artiklar om Chelsea