Tuchel blickar framåt mot nya mål
Coach Thomas Tuchel höjer pokalen mot skyn. Han verkar ha fått blodad tand då han nu berättar att han vill göra det igen, och igen...

Tuchel blickar framåt mot nya mål

Han är en nykrönt kung av Europa, en vinnare av Champions League och såklart tillåter sig Thomas Tuchel att njuta av segern och den fantastiska prestation som hela Champions League med Chelsea denna säsong varit.

Som coach ser han dagarna efter finalen också framåt och delar nu med sig av sina tankar kring framtiden. Det är inte den första bucklan han får äran att höja mot himlen, men självklart är det den finaste, mest prestigefyllda. Tuchel funderar kring hur en sådan seger skall behandlas och tas till vara på.

”Det handlar om nästa titel. När vi vann cupen med Dortmund så kom jag inte mindre sugen, mindre laddad eller med sämre ambition. Såklart att tiden för firande är nu och flera dagar framåt, vi skall låta det sjunka in. Efter några veckor så kommer det inte att kännas lika mycket, vilket jag tycker är bra, ingen av oss skall vara mätt på mera framgång”, förtydligar Tuchel.

”Jag vill inte vila, jag vill ha nästa pokal, jag vill nå nästa framgång. Jag vill fortsätta med bygget och uppleva mera utveckling av det på samma nivå och med samma kvalité. Jag vill vara en del av detta och det som kommer näst, inget snack om saken”, fortsätter han.

På planen i Portugal strax efter vinsten mot Manchester City så träffade Tuchel Chelseas ägare Roman Abramovich live för första gången. Han hade ett klart och tydligt meddelade till Roman:

”Jag ville klargöra för honom att jag fortfarande är hungrig. Jag vill ha fler titlar och att jag är glad för att jag får vara med i en klubb där det finns ambitioner och där det finns en grupp som vill jobba lika hårt som jag vill. Denna grupp delar dessutom passionen för fotbollen med mig. Min absoluta önskan är att kämpa för fler segrar. Min önskan är att utvecklas som coach och att leda gruppen framåt från dag 1 nästkommande säsong, mot dess maximala kapacitet.”

En Thomas Tuchel som verkar laddad till max inför framtiden glädjer oss fans. Vi är lika glada som Thomas och precis som honom vill vi vinna fler matcher.
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-06-01 16:15:21
Author

Fler artiklar om Chelsea