Tuchel: ‘’Därför lämnade Broja och Gilmour försäsongsturnén’’

Tuchel: ‘’Därför lämnade Broja och Gilmour försäsongsturnén’’

Thomas Tuchel har förklarat varför Armando Broja och Billy Gilmour lämnade Chelseas försäsongsturné i USA.

I måndags rapporteradechelsea-transfer/Ce3LV3secJwb/"> The Athletic att Chelsea och West Ham var nära en överenskommelse för Armando Broja.

Den 20-årige anfallaren, som hade en lyckad lånesejour i Southampton förra säsongen, har varit på radarn hos flera Premier League-klubbar.

Däremot avslöjade Tuchel att Broja återvände till London för att få vård på sin vrist, som han skadade under en träning förra veckan. 

Gilmour ser ut att möta upp Chelseas U-23 lag, som också förbereder sig inför den nya säsongen i USA. Han spenderade förra säsongen på lån hos Norwich

Även Harvey Vale, som presterade väl när England vann U19 EM förra månaden, kommer att möta upp Chelseas U-23 lag.
 
Tränaren påstår även att en annan orsak varför spelarna lämnade truppen var för att minska på träningsgruppens storlek. Tuchel ville ha max 24 spelare i gruppen för att ‘’hålla kvalitén hög.’’

Tino Anjorin, som spenderade andra halvan av förra säsongen på lån hos Huddersfield Town, har också lämnat första laget och förväntas lånas ut igen. 

‘’Jag hade älskat att ha alla här eftersom Tino, Harvey och Billy hade tränat väldigt bra och det hade även varit kul att få se dem spela några matcher.’’, säger Tuchel.

‘’Men i slutändan var vi tvungna att ta beslutet att hålla kvalitén hög under träningarna så vi bestämde oss för att ha max 24 spelare, därför blev gruppen litet mindre. Armando behövde åka hem, han åkte på en mindre olycka under träningen. 

‘’Han vred sin vrist och behöver ytterligare undersökningar och vård i London. Det var inte vettigt att bara ha kvar honom som en extra spelare eftersom vi behöver all behandlingskapacitet för grabbarna som är i skick och på plan, bästa sättet för honom att få den bästa behandlingen som möjligt var att skicka honom till London.’’


Chelseas nästa försäsongsmatch spelas mot Charlotte FC på onsdag.

Källa: The Athletic

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-07-19 14:01:04
Author

Fler artiklar om Chelsea