Tuchel: Det finns inget utrymme att luta sig tillbaka

Tuchel: Det finns inget utrymme att luta sig tillbaka

Chelsea kommer återigen starta en match som stora favoriter när man ikväll möter Malmö FF i Champions League och Thomas Tuchel kräver samma nivå av ansträngning från sina spelare som han har sett de senaste veckorna. 

Sedan det första mötet mot Malmö FF har Chelsea spelat mot Norwich och Newcastle, de två lagen som ligger sist i Premier League, och vunnit båda matcherna klart i en stark uppföljning av 4-0 vinsten mot MFF. Ett liknande resultat ikväll hade suttit fint, men Tuchel är noga med att inte ta någonting för givet.

“Matcher i Champions League handlar om detaljer”, sade Tuchel på presskonferensen inför Malmömatchen. 

“Malmö har ingenting att förlora. De kan spela med stor frihet och mycket mod framför en känslofylld publik. Det här är de saker vi ställs emot.”

“Det är den femte eller sjätte matchen i rad som vi är förhandsfavoriter. Jag har verkligen gillat hur mitt lag tagit sig an dessa matcher. Vi har spelat med stor ansträngning och hög intensitet och bevisat vad vi kan på planen. Det är helt nödvändigt nu igen.”

“Du kan säga att Malmö behöver en extraordinär insats och de kommer absolut att förbereda sig
för det”, lade Tuchel till. “Varje lag på den här nivån är redo att skapa en extraordinär insats. Vi bör vara förberedda och vi bör vara tillräckligt respektfulla mot matchen och motståndaren. Allt kan hända.”

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-11-02 12:08:15
Author

Fler artiklar om Chelsea