Tuchel håller presskonferens inför mötet mot Charlotte FC
Albanens framtid var i huvudfokus under presskonferensen.

Tuchel håller presskonferens inför mötet mot Charlotte FC

Tuchel höll en presskonferens under tisdagskvällen. Här kommer varje ord som sades av tysken om Charlotte mot Chelsea, Sterling, Koulibaly, Broja, Colwill och mycket mer, översatt från Adam Newson på Football London.

Vad vill du sett från ditt lag mot Charlotte och kommer Christian Pulisic att spela?

“Nej, det är inte bestämt än. Vi har en mer träning. Vi hade två intensiva pass igår och bestämde oss för att göra ett till innan vi reste till Charotte, och därefter handlar allti om nästa steg och nästa steg är försäsing. Så är det alltid.

Fokuset ligger på oss. Vi hade en intensiv match mot Club América och nu kommer vi fokusera på den matchen för att förbättra oss inför kampen mot Charlotte. Mötet kommer vara imorgon - analysen med laget kommer ske imorgon - och sedan kommer vi fokusera lite mer på taktiska problem för att allt kretsade runt de fysiska ansträningnarna mot Club América."

Kalidou Koulibaly har genomfört sin första träning samt intervju med klubben. Han sade att du hade en intrycksfull konversation med honom innan han skrev på, kan du förklara vad som sades och huruvida han kommer spela imorgon?

“Vi är lite ambivalenta och jag måste prata med honom, ärligt talat, om vad vi ska göra imorgon. Vi kommer bestämma senare på eftermiddagen. Han har tränat lite med oss men han tränar fortfarande på ett individuellt program, så inga dubbelpass på gräset.

Han tränar med laget men, så klart, som man kan förvänta sig så finns det spelare som är i sin tredje vecka av förberedelse och i en helt annat fysiskt skick. Det är inte sunt för honom att komma in i ett lag direkt och spela från start. Jag vill inte utesluta det totalt, men det är högst sannolikt att han inte kommer spela, att vi inte får se honom på plan.

Jag är nöjd eftersom han är en lugn kille och du kan se hans kvalitet på planen, hans ledarskap. Han har en särskild personlighet som man känner när han är vid dig och han är bra för oss.”

Din trupp har en rikedom av offensiv talang - känner du att det finns en bra balans eller kommer det att bli svårt att hålla alla glada?
“Det kommer vara lite enklare denna säsong då vi har fem byten och det är högst sannolikt att vi kommer använda majoriteten av de förändringarna på offensiva spelare för att de är vanligtvis positionerna där man kan ha en enorm påverkan och intensiten är väldigt hög.
 
Normalt ser du inte så många förändringar i backlinjen, ditt försvar, eller på centralt mittfält. Detta kan spela en enorm roll när speltid utdelas. Å andra sidan, så klart, så är vi också måna om att finna en startelva, mer eller mindre, och hitta balansen som är bra tillsammans och bidrar med mål och assist samt hot mot motståndarna.

Så det är en blandning mellan båda och för tillfället har vi många offensiva spelare och vi måste försöka hitta utrymme och en roll för alla, för samtliga behöver en roll för att vara självsäkra och så att spelarna kan vara de bästa versionerna av de själva.”

Vad förväntar du dig från Charlotte, med tanke på att de spelar en vänskapsmatch i mitten av deras vanliga säsong?

“Med tanke på att de inte spelar so ofta mot stora europeiska lag, tror jag att spelare, lag och tränare kommer visa sina bästa jag, mentaliteter och prestationer. Jag är övertygad om att de kommer förbereda sig väldigt seriöst och inte skåda det som en vänskapsmatch. Det är så jag skulle hantera det.

Under försäsing, är det svårt att förutse. Kanske så ger Charlotte spelare som brukar sitta på bänken en chans eller spelare som vill göra ett intryck i deras ligasäsong. Jag vet helt enkelt inte. När allting kommer kring så handlar försäsong till 99% om ditt egna lag, din egna utveckling, att hitta din egna form. Det är där fokuset kommer ligga." 

Hur gick tankeprocessen till när du skickade tillbaka Billy Gilmour, Tino Anjorin och Harvey Vale till U23-laget och angående Armando Broja, som har återvänt till Storbritannien, förväntar du att han lämnar i sommar?
“Vi känner spelarna väl. Vi kan Tino ganska bra, Billy Gilmour rätt så bra och också Harvey Vale då han tränade med oss förra säsongen. Armando var skadad och jag förväntar mig inte att Armando lämnar. Vi är medvetna om bud och intresse, det säger oss bara att det finns massvis med potential.

Vi kommer ta ett gemensamt beslut, ägarna och jag, och även tillslut med spelaren. För tillfället, sen han anlände, var det tydligt att han försökte imponera och bli en Chelseaspelare så fort som möjligt. Efter sin lånesejour i Southampton, var situationen tydlig att han ville ta nästa steg och vissa sina kliv framåt samt göra ett intryck under försäsongen.

Oturnligt nog så skadade han sig. Det är mycket snack för att det är många erbjudanden och mycket inresse i honom. Så vi får se hur det går. Men jag är ganska lugn över det. Vi vet om situationen. Han har ett kontrakt med oss och så tar vi det därifrån

Ärligt talat gillade jag inte besluten (gällande Gilmour, Anjorin och Vale) som vi tog, för att alla förtjänade att stanna och spela här. Killarna du nämnde (Ross Barkley, Kenedy och Michy Batshuayi) sköter sig fantastiskt under träningarna, var väldigt involverade och kom i perfekt fysiskt skick.

Ross föregår med gott exempel under varje träningspass och fick en liten skada precis vilket är ett litet bakslag. Men detta är besluten jag måste ta. Vi känner till Billy GIlmour väldigt väl. Jag har svårt att hitta rollen där Tino Anjorin spelar men vi gillar verkligen honom, det samma gäller Harvey. De vet från vad jag har sagt att jag inte ville skicka iväg dem men gruppen var för stor."
 

Tuchel ger ros till Vale och Anjorin, men är mer avsnoppande gällande Billy. Är det längden som avskrämmer honom?

Vi hade möjligheten att inte skicka hem dem direkt utan att låta dem spela i staterna. De kommer få speltid med U23-laget så detta var beslutet vi tog. Jag lovade dem att vi kommer prata när vi är tillbaka i London. Då kommer vi ha en tydligare bild över vem vi kan lita på och vilka spelare vi kan bygga gruppen runt, och då kanske vi kommer ha den truppen som du föreslog.”

Kommer du ta fler beslut gällande in- och uttåg snart, kanske med någon som Armando Broja?

Ja och nej. Jag tror att vi har många möjligheter men kanske inte med den spelartypen som Armando är. Vi måste, som förra säsongen med Conor, måste vi väga upp vårt och spelarens viljor och vad som gynnar klubben. Vi kan prata generellt, vad är bra för spelaren och om vi har en roll eller ej. Finns det chans att få speltid?

Om inte för spelare som Armando som redan spelar i Premier League är det inte tillräckligt att bara träna med gruppen. Ibland kan det för spelare som Harvey i övergång från ungdomsfotboll till Premier Leaguefotboll vara okej för ett år. Även om du anpassar dig till fysiken och intensiteten i träning men till slut måste du få speltid. 

För spelare som Armando och spelare som redan spelat i Premier  League måste vi analysera situation noggrannt och bestämma om det finns minuter vi kan erbjuda för att fortsätta hjälpa hans utveckling eller om det är bättre med ett till lån.”

Tuchel är tydlig med att han inte vill sälja Broja, men verkar öppen för ett nytt lån för den unga albanen.

Har du en siffra på hur många nya spelare du vill värva?

Jag har en siffra. Jag tror att vi behöver några till nyförvärv för att förbättra truppen. Vi kom trea förra säsongen. VI kan inte diskutera anledningen bakom det men det fanns ett avstånd mellan oss och City samt Liverpool. Generellt tror jag att om man vill behålla sin tabellposition, om du vill nå samma position igen så måste du bli bättre, inte stå stilla.

Om du står stilla kommer andra lag överta dig. Med situationen i åtanke där vi till och med tappade spelare är det sunt förnuft att vi behöver injicera ny kvalitet till laget för att bibehålla vår nivå. Då talar jag inte ens om att höja vår nivå, så det är situationen som vi befinner oss i för tillfället.

Det är en tränares dröm när du finner spelare i den egna ligan som kan anpassa sig väldigt kvickt. Men det är en individuell process. Såklart så ser vi att Raheem känner många spelare från landslaget och att han är van vid etiketten hos engelska klubbar. Det är härligt att se.

För Kalidou är det till stor nytta att vi har några fransmän, att vi har Edou, hans lagkamrat från landslaget, och Jorgi som är en stor hjälp från Napoli. Det påskyndar integrationsprocessen vilket är enormt viktigt och de båda bör vara tongivande spelare för oss. Det är därför vi måste snabba på saker och ting.”


Mendy och Jorginho kommer hjälpa K2 att acklimatisera sig till London, men videor från sociala medier visar på att en bromance med Reece James är i görningen.

Är Raheem Sterling redo för att spela imorgon?

“Raheem är absolut redo att köra imorgon. Han kommer vara på planen imorgon och jag är glad över det och han är exalterad att spela sin första match.”

Beträffande Levi Colwill, han har stannat kvar med A-laget. Tror du att han är redo att spela för Chelsea denna säsong om tillfället ges? 

"Med Levi är det för tidigt för att ge ett svar. Det jag kan säga nu är att jag kanske behöver ånga eller ge en ny åsikt om några veckor, jag har helt enkelt inte sett tillräckligt av honom i vår grupp. Han fick lite av en skada och var utanför träningen i några dagar. När du väl missat lite tar det en stund att hinna ikapp, särskilt när man inte är van vid att spela på den här nivån.

Anledningen till att han är här är väldigt tydlig; vi känner inte till honom tillräckligt så han behöver stanna här. Vi behöver mer intryck av honom för att få en bättre bild av situationen. Men precis som Chalobah visade förra säsongen, så är alla välkomna.”


Det är klart att Tuchel inte har tid att scouta Huddersfield, men hans uttalanden får det att låta som att ingen i hans stab har hört talas om Colwill.


 

Olle Lange@_ollelange2022-07-21 05:32:00
Author

Fler artiklar om Chelsea