Tuchel: "Jag är övertygad om att jag kan få ut det bästa av Timo"

Tuchel: "Jag är övertygad om att jag kan få ut det bästa av Timo"

Den nya Chelsea-tränaren Thomas Tuchel har många saker att göra för att vända lagets negativa trend och en av de viktigaste är att få lagets anfallare Timo Werner att komma i form och börja göra mål igen.

Werner kom till Chelsea under sommaren och inledde med att göra åtta mål på sina första tretton matcher, men sedan dess har han befunnit sig i en måltorka som inneburit endast ett mål på de senaste sexton matcherna.

Tuchel ställdes mot Werner flera gånger under deras tid i Bundesliga, så Tuchel är medveten om Werners kapacitet samt på vilket sätt han ska få sin anfallare att visa den.

”Just nu är han lite ansträngd, han känner av tyngden på sina axlar”, sa Tuchel om Werners kroppsspråk i nuläget.

”Han bryr sig väldigt mycket och det visar att han har en fantastisk karaktär. Som anfallare hjälper det ibland inte att bry sig mycket; ibland är det bättre att inte bry sig alls, men han är inte den typen av kille.”

”Han bryr sig, men han är inte nöjd med sig själv och hur saker har gått den senaste tiden. Just nu är det viktigt för honom att återbygga sitt självförtroende, hitta tillbaka till ett leende på läpparna och slutat tvivla för mycket på sig själv. Det är mitt jobb att hjälpa honom med detta och sedan också hitta en position där vi kan använda hans styrkor.”

”Så som han spelar är det givet att han föredrar att ha stora ytor”, fortsatte Tuchel gällande Werners position.

”Han är supersnabb och han gillar att ligga i linje med motståndarförsvaret, väldigt högt upp men en liten bit åt vänster så att han öppnar upp kroppen mot motståndarnas mål och kan ta emot bollen i den tomma ytan.”

”Kan vi utveckla hans rörelsemönster och agerande för att använda hans kvalité på små ytor? Det är mitt jobb och jag är helt övertygad om att vi kan det eftersom den här killen är ung, öppen, vänlig och har en vilja att lära sig.”

 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-01-30 13:01:00
Author

Fler artiklar om Chelsea