Stamford Bridge, 2021-09-22 20:45

Chelsea - Aston Villa
5 - 4

Tuchel om vinsten mot Aston Villa
Med än superräddning under straffläggningen bidrog Kepa i hög grad till Chelseas avancemang.

Tuchel om vinsten mot Aston Villa

Thomas Tuchel var nöjd med att laget igår vann straffdramat mot Aston Villa och samtidigt avancerade till nästa omgång i Carabao Cup. Detta i en match full av händelser och med ett oavgjort resultat efter full tid.

Reece James såg till att skjuta in den vinnande straffen efter det att Kepa gjort en superräddning kombinerat med att Villa missat ytterligare en straff. Inom ramen för ordinarie tid stod Timo Werner för sitt första mål denna säsong. Detta via en fin nick på ett suveränt inlägg från James. Det var en trevlig cupmatch, viktigt med matchträning och minuter på plan för många av spelarna, menade Tuchel efter matchen.

I en match där egentligen bägge lagen kunde ha vunnit var det än en gång Chelsea som vann en straffläggning och såklart var Tuchel mycket möjd efter matchen, speciellt då många spelare som inte spelat så mycket på sistone stod på banan. Efter matchen sa Tuchel:
“Det var en bra match, fylld med energi, bra målchanser åt bägge håll och med två lag som verkligen försökte vinna. Aston Villa spelade bra precis som när vi mötte dem senast, men även vi spelade bra. En kul match att vara på plats för att titta på. Detta är också en del av det vi håller på med, att stå för underhållning. Jag är glad för att vi vann, det var en tuff match. Glad också för att fler spelare har ännu mera ”match i benen”.  Vi gjorde flertalet ändringar, laget har aldrig spelat I denna formation innan.”

Tuchel tillägger också om det den nya formationen:
"Detta behöver en tid på plan, men idag var det viktigt att vi inte hade för höga förväntningar kring hur många chanser vi skulle skapa utan att det mera handlar om energi och att vi gjorde jobbet som lag tillsammans. Med detta jobb så blev vi tryggare och tryggare."

Tuchel pratade också om Timo Werners mål efter matchen:
”Vi satte honom i situationer där han är bra på att göra mål, det är precis det vi vill. Då är det upp till honom att ta vara på det. Han är här för att göra mål och känslan när du gör det som anfallare är den bästa känslan.”

Avslutningsvis kan man konstatera att Tuchel är mycket nöjd med många saker:
”Kepa är bra på straffar, han är erfaren. Jag är glad att spelarna behöll sin kyla. Det är trevligt att vinna och jag är verkligen glad då det var en tuff match. Känslan av att vinna är alltid skön att få uppleva. Lottningen för nästa match innebär ännu mera motstånd från Premier League, det blir säkert en tuff match det också”

I nästa omgång väntar Southampton. Den matchen spelas tisdag 26 oktober, tid ännu inte bestämd.
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-09-23 11:51:44
Author

Fler artiklar om Chelsea