Tuchel talar ut efter två raka förluster.

Tuchel talar ut efter två raka förluster.

I presskonferensen inför matchen imorgon mot Southampton tog Tuchel upp hur han tog fel, taktiskt sätt både mot Juventus och Manchester City. Mason Mount tillbaka men Reece fortfarande skadad samt hur man spelar mot ett lag som inte vunnit en match i ligan än.

"Vi gick in de senaste matcherna helt fel. Där vi trodde vi behövde vara bollförande var det helt fel, då vi trodde att spela defensivt var det rätta, var även det, helt fel."

Tuchel pratar ut för pressen om vad som hände både mot City och Juventus då vi åkte på våra första förluster för säsongen direkt inpå varandra. Något som i Chelsea under Tuchel varit en anomalitet, såg vi nu två gånger efter varandra och såklart höjer det en del ögonbryn både från fans och press.

Tuchel menar att mot sådana bra och disciplinerade lag som Manchester City och Juventus är det oerhört svårt att få den taktiska delen rätt då på grund av truppens djup och tränarens erfarenhet.

"City spelar som bollförande lag medan Juventus är extremt starka defensivt" inleder Tuchel.

"Ibland så tror man att man vet exakt hur man ska spela mot vissa lag men i de två matcherna fick jag det helt fel. Vi spelade inte heller så bra som vi borde ha gjort trots att vi var, enligt mig väl förberedda."

Han avslutar sina kommentarer runt förlusterna med;

"Ibland så tror man att man borde spela på ett sätt medan i själva verket så skulle vi har gått in i matchen helt annorlunda. Det är tillexempel hur svårt som helst att gå på anfall efter anfall mot ett lag som Juventus som är så pass starka defensivt." 

Vår huvudtränare rörde lite kring hans tankar angående Reece James och Mason Mounts uttagning till det engelska landslaget inför de kommande kvalmatcherna i oktober.

"Att Reece blev uttagen till landslaget kom som en överaskning för mig för att i talande stund så tränar han i poolen" säger Tuchel skrattandes.

"Mount är tillbaka i truppen och har återhämtat sig från skadan han drog åt sig förra veckan, det var ingen större skada så han är helt redo för match i helgen. Att han blev uttagen till landslaget tätt inpå en skada är bara bra för Mason."

Han avslutar presskonferensen med några ord kring hur man spelar mot ett så högt pressande lag som Southampton som även inte har vunnit en match än denna säsong.

"Vi vet att de spelar med hög press. De vi kan göra är att helt enkelt vara förberedda på det. Man har inte tid att stå på bollen och kolla sig runt. Vi måste röra oss snabbt och förflytta spelet på det sättet vi vill göra det på."

"Jag vill inte gå in på detalj men det viktigaste är att vara vaken och att vara förberedda på att inte ha lång tid på bollen."

Lucas Hagert2021-10-01 15:18:11
Author

Fler artiklar om Chelsea