Tuchel: ‘’Vi kunde ha nytta av en ny mittback och anfallare’’
Koulibaly skulle ha nytta av en ny försvarskollega.

Tuchel: ‘’Vi kunde ha nytta av en ny mittback och anfallare’’

Tuchel anser att laget skulle ha nytta av en ny mittback och anfallare, men att de endast är ute efter toppklass-värvningar.

Tuchel anser att man inte behöver trycka på panikknappen om man inte lyckas värva fler spelare. Under sommaren har Kalidou Koulibaly, Raheem Sterling, Carney Chukwuemeka och Marc Cucurella anslutit till laget. 

Trots att Chelsea har förstärkt truppen har försvararna Andreas Christensen och Antonio Rüdiger anslutit gratis till Barcelona respektive Real Madrid, medan anfallaren Romelu Lukaku anslutit till Inter Milan på lån.

‘’Vi skulle ha nytta av en till mittback om man kollar på siffrorna och med tanke på att vi spelar med trebackslinje.’’, säger Tuchel.

‘’Vi skulle kunna förstärka styrkan och djupet i truppen, men det är en viss skillnad på vad man önskar och vad som är möjligt.’’, tillägger Tuchel när han tillfrågades om att värva en ny anfallare.

‘’Vi är ute efter topp-kvalité, man får inte alltid det man önskar sig. Transferfönstret är ännu öppet några dagar.’’

‘’Det är som det är. Det finns ingen orsak till panik om vi inte värvar fler spelare.’’


Tuchel pratade även om Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang, en anfallare han jobbat med i Dortmund och som ryktats till Chelsea.
 
‘’Jag njöt av att jobba med honom, det var riktigt fint.’’, säger Tuchel om Aubameyang. ‘’Vi hade alltid en bra och nära relation.’’

Gällande backsidan rapporterar The Athletic att Chelsea jobbar på att försöka värva Leicesters Wesley Fofana.

Chelseas nästa match spelas hemma mot Tottenham Hotspur på söndag. Tyvärr blir man tvungen att klara sig utan Mateo Kovacic, Tuchel har bekräftat att kroaten åkt på en knäskada. 

Samtidigt förblir Marcos Alonso otillgänglig när han försöker få klart sin övergång till Barcelona.

Källa: The Athletic

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-08-12 18:09:11
Author

Fler artiklar om Chelsea