Tuchel: Werner är avslappnad och redo att visa vad han går för
Werner har Tuchels förtroende.

Tuchel: Werner är avslappnad och redo att visa vad han går för

Inför Chelseas intåg i ligacupen diskuterade Tuchel via officiella hemsidan sin forwards utsikter efter en tuff start på säsongen.

Sedan Romelu Lukakus intåg i SW6 har Timo Werner inte startat en match för Chelsea. När spelschemat stramas åt så ger det fler möjligheter för spelarna som inte fått så många minuter, men Thomas Tuchel menar att det inte är någon välgörenhet som ligger till grund för att Werner börjar matchas in mer:

”Timo kan spela med Romelu, såklart, och han gjorde bra ifrån sig mot Tottenham”, inledde Tuchel. ”Det gav oss en bra bild över hur farliga de två kan vara när de spelar tillsammans. Vi fick in honom på farliga ytor nära Romelu, han hamnade inte för långt ute på kanten. Han rörde sig i och kring straffområdet, fick sina chanser och producerade en framspelning, vilket var bra.”

Ett landslag av Tysklands rang ger sig själva underkänt betyg om man misslyckas att ta medalj i ett mästerskap. Respass i åttondelsfinalen i sommarens Europamästerskap innebar en rejäl missräkning för såväl Die Mannschaft som dess spjutspets Timo Werner. Tuchel om sin landsmans bagage från sommaren:

”Timo hade vissa besvikelser att skaka av sig efter EM och de inledande matcherna tillbaka här. Jag tror inte att han var nöjd med prestationerna i upptakten. Vi var inte nöjda, för vi vet hur mycket han kan erbjuda, vilket hot han kan utgöra. Under de senaste träningarna så var han mer avslappnad, mer naturlig i sina rörelser och såg självsäker ut. Det bidrog till att vi bytte in honom tidigt mot Tottenham, vi såg att det var på väg åt rätt håll. På träning rör han sig fritt och har mer självförtroende i sitt beslutsfattande. Det finns många positiva tecken, och jag hoppas att han kan visa det imorgon [idag onsdag].”

I undertecknads öron låter det som att Werner dyker upp i startelvan mot Villa och passar på att spräcka målnollan denna säsong!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-09-22 15:49:00
Author

Fler artiklar om Chelsea