Två mål på tilläggstid bärgade tre poäng åt Chelsea
Det satt hårt inne, men tre otroligt viktiga poäng för Chelsea!

Svaga första 45 vägdes upp med en bättre andra halvlek. Dock krävdes det till den 90:e matchminuten innan segermålet kom för Chelsea som tog tre blytunga poäng på Selhurst Park.

Mauricio Pochettino gjorde en ändring i startelvan från segermatchen mot Aston Villa förra veckan. Thiago Silva var tillbaka i mittlåset i Benoit Badiashiles frånvaro. I Crystal Palace gav Roy Hodgson både Adam Wharton och Matheus Franca chansen från start. Båda två födda 2004 och gjorde därmed sina debuter från start i Premier League.

Startelvor:
Crystal Palace
Henderson, Munoz, Andersen, Richards, Mitchell, Lerma, Wharton, Ayew, Hughes, Franca, Mateta

Chelsea
Petrovic, Chilwell, Silva, Disasi, Gusto, Caicedo, Enzo, Gallagher, Madueke, Jackson, Palmer

Chelsea tog kommandot direkt och rullade på bra inom laget i inledningen av matchen. Crystal Palace ställde sig medvetet lågt med laget och lät Chelsea styra spelet. Chelsea hade i inledande kvarten svårt att bryta sig igenom och försökte flera gånger slå diagonala crossbollar för att byta kant men utan någon vidare framgång.

Efter 20 minuter hade inga avslut producerats från något av lagen och matchbilden stod väldigt stilla. I den 23:e minuten fick Crystal Palace matchens första farliga läge efter ett slarvigt bolltapp av Gusto som ledde fram till en fristående Mateta. Men Petrovic i kassen med inga som helst bekymmer att fånga in avslutet. Drygt sju minuter senare drev samme Mateta upp bollen på vänsterkanten och tog sig läckert förbi Disasi men tappade bollen kort därefter. Men anfallet var inte över där utan bollen studsade vidare efter slarv från Madueke fram till Lerma som tryckte till från distans, rakt upp i krysset. Ett drömmål från colombianen och 1-0 till hemmalaget efter dryga halvtimmen.

Tempot i matchen ökade aningen efter Crystal Palaces ledningsmål och det fanns flera kontringslägen för hemmalaget, men utan att riktigt förvalta dem. Chelseas första avslut och farliga läge i matchen kom i den 45:e minuten efter att Madueke lirkat fram bollen till Gallagher i straffområdet. Avslutet dock en bit utanför målet. 1-0 till hemmalaget efter första halvleken.

Pochettino valde att förändra i laget redan i halvtid. Madueke lämnade plats till förmån för Nkunku. Efter strul med tekniken blåste domare Michael Oliver igång andra halvleken med flera minuter försening. Andra halvleken hann knappt börja innan Chelsea fick fram bollen på högerkanten. Ett riktigt fint inlägg av Gusto ledde fram till Gallagher som kunde dunka in bollen i nättaket mot sin tidigare klubb till 1-1. Första riktiga intentionen i matchen från Chelseas sida med flera löpningar i offensivt straffområde ledde fram till kvitteringsmålet. Chelsea fortsatte trycka på direkt efter målet och Silva hade en farlig nick vid första stolpen efter en hörna. Dock blockerad av en försvarsspelare. Även Palmer med ett farligt avslut strax utanför bara minuten efter. Det skedde mer de första fem minuterna i andra halvleken än vad det gjorde i hela första halvlek.

Matchen svängde fram och tillbaka och i den 60:e minuten fick Mateta ett bra läge utanför målområdet men avslutet snyggt blockerat av Silva. Oturligt för Silvas och Chelseas del drog brassen ljumsken i blockeringen och tecknade direkt för byte. Colwill som precis kommit tillbaka från skada in istället. Chilwell fick matchens nästa målchans när han fick bollen strax utanför offensivt straffområde. Dock mer att önska i avslutet.

I den 75:e minuten tog sig debutanten Franca fram i banan och hittade ett bra avslut utanför straffområdet. En bra parad från Petrovic som kunde styra iväg bollen. Det klart farligaste läget i matchen efter Chelseas kvitteringsmål. Inhoppande Sterling fick ett bra läge i den 83:e minuten efter en fin framspelning av Palmer men det avslutet från Sterling rakt på en täckande försvarare.

När man hade börjat räkna in en poäng och att det inte skulle komma några fler lägen får Chelsea en sista chans i minut 90 efter en farlig kontring där Sterling sätter fram bollen snyggt till Palmer. Palmer gör inga misstag och sätter in bollen väldigt avvägt till en fristående Gallagher som kunde sparka in 2-1 till bortalaget på tilläggstid. Bara någon minut efter kom ännu en kontring från Chelsea där återigen Palmer hittade en medspelare i form av Enzo Fernandez i straffområdet. Inga misstag från argentinaren som definitivt satte spiken i kistan med sitt 3-1 mål. En otroligt viktig seger för Chelsea!