Ungdomar ute på landslagsuppdrag
Kakuta visar just nu kvalitéerna i Colombia

Ungdomar ute på landslagsuppdrag

Det har varit tyst på seniorfronten när det gäller landslagsspel under den senaste tiden, men på ungdomsnivå har det varit desto mer fart och fläkt.

U-20 VM drog igång i Colombia under veckan med tre Chelsea-ungdomar på plats, dock står alla utan speltid än så länge.

Den franske teknikern Gaël Kakuta skulle ha följt med a-laget ner till Asien för att ladda upp för den kommande säsongen som står och väntar bakom hörnet, men valde istället landslagsspel. 

Fifa.com har tippat honom som en spelare att ”hålla ett extra öga på”.

”Alla har roligt i detta laget. Kemin är bra både på och utanför planen och det gör allt så mycket lättare under matcherna,” säger Kakuta till Chelseafc.com.

Fransoserna börjar sin VM-resa genom att ta sig an värdlandet Colombia för att sedan möta Mali och Sydkorea i sina senare matcher.

Engelsmannen Ben Gordon är med sitt tedrickande landslag nere i Sydamerika men har än så länge bara fått agera bänkvärmare då han inte fick känna på VM-spel i matchen mot Nordkorea i fredags, som för övrigt slutade mållöst.

Även vår kroatiske målvakt Matje Delac representerar sitt land nere i Colombia och de går in i gruppspelet senare under dagen då de ställs mot Saudiarabien. Sedan följer Nigeria och Guatemala.

På u-19 nivå har tjecken Tomas Kalas hjälp sitt land till landets första EM-final någonsin.

Försvaren som kom till Chelsea under förra säsongen hängde Tjeckiens andra mål i 4-2 segern i semi-finalen mot Serbien.

Kalas var på hugget när den serbiske målvakten släppte en retur rätt ut i banan och Kalas gjorde jobbet genom att dundra in den bakom den chanslöse serben. Detta var ett av de tre målen som Tjeckien gjorde under matchens första 20 minuter. Serberna hann dock reducera två gånger innan Tjeckien fastställde slutresultatet 4-2 i matchens slutskede.

Kalas och hans mannar kommer föga överraskande ställas mot Spanien i finalen som spelas på måndag i Rumänien.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2011-07-31 02:26:21
Author

Fler artiklar om Chelsea