Ungdoms- och lånekoll
Mittbacken Jarrad Branthwaite är numera utlånad till PSV Eindhoven.

Ett nedslag om hur det går för Evertons ungdomar just nu, såväl U21 och U18 samt de som är utlånade.

Everton U18

Föll snöpligt med 2-3 hemma mot Sunderland efter att ha släppt in två mål i matchens avslutande minuter. Målen gjordes av Francis Okoronkwo och Matthew Apter. Laget parkerar för närvarande på plats elva av 13 i den Engelska Premier League U18.

Everton U21

Everton hämtade upp ett tvåmålsunderläge mot Manchester United i Premier League 2. Matchen slutade 2-2 efter dubbla mål av Thomas Cannon.

Lånekollen

Ryan Astley - Accrington Stanley
Den 20-åriga mittbacken spelade samtliga 90 minuter i Accrington Stanley's 1-1 kryss borta mot Milton Keynes i League One.

Joao Virginia - Cambuur
Målvakten spelade 90 minuter i Cambuurs 4-1 vinst hemma mot Fortuna Sittard i Eredivisie.

Harry Tyrer - Chester
Spelade 90 minuter i Chesters 3-2 förlust borta mot Peterborough Sports i National League North.

Jarrad Branthwaite - PSV
Kom senast till spel i PSVs 2-2 kryss mot Glasgow Rangers i kvalet till Champions League.

Tyler Onyango - Burton
Satt på bänken hela matchen i Burtons 2-0 förlust hemma mot Port Vale.

Ellis Simms - Sunderland
Anfallaren spelade 90 minuter i Sunderlands 1-0 vinst borta mot Stoke.

Nathan Broadhead - Wigan
Fick hoppa in i minut 69 borta mot Birmingham. Han borrade 13 minuter senare in matchens enda mål och Wigan vann därmed matchen med 1-0.

Lewis Dobbin - Derby
Startade men blev senare utbytt i minut 59 när Derby spelade 0-0 borta mot Fleetwood i League One.

Lewis Gibson - Bristol Rovers
Startade men blev utbytt i minut 75 när hans Bristol Rovers förlorade borta mot Portsmouth med 3-1. Blev även varnad i matchen.