Uppgifter: Chelsea nära att anställa ny sportchef
Todd Boehly har snart tillsatt en permanent sportchef i Chelsea.

Uppgifter: Chelsea nära att anställa ny sportchef

Enligt The Telegraph är Chelsea mycket nära att anställa Christoph Freund som ny sportchef. Österrikaren innehar för närvarande den rollen hos Chelseas Champions League-motståndare, RB Salzburg. Samtidigt rapporterar The Athletic att klubben vill locka till sig Oliver Mintzlaff från RB Leipzig som ny VD.

The Telegraph uppger att Freund och Chelsea hade fruktsamma diskussioner när Salzburg gästade Stamford Bridge häromveckan. Det är Chelsea-korren Matt Law som skriver att hans anställning sker inom kort, precis som tidigare rapporterat har Graham Potter fått tycka till om sin nya överordnade. Enligt tidningen har ledningens val fått tummen upp från Chelseas nya tränare.

När Freund konfronterades med rapporterna i media var han misstänksamt vag och öppen för förslag. Enligt The Telegraph har han tidigare tackat nej till ett erbjudande från Ajax.

”Du ska aldrig säga aldrig inom fotboll och Chelsea är en så stor klubb,” säger Freund. ”Men jag är sportchef i Salzburg och trivs verkligen. Chelsea är en enorm klubb i en omställningsperiod. Jag kan inte säga vad som sker kommande veckor och månader.”

Cristoph Freund har suttit på sportchefsrollen sedan 2015, dessförinnan var han assistent till Ralf Rangnick när den tyske gurun ägde ämbetet. RB-modellen må vara motbjudande för alla svenskar som håller 51%-regeln kär, men det går inte att förneka att Salzburg har utgjort en fenomenal plantskola under Freunds tid i klubben. Erling Håland, Sadio Mané och Dayot Upamecano för att nämna blott en handfull av alla spelare som använt Österrike som språngbräda vidare i karriären.

Enligt The Telegraph kan Chelseas sportsliga ledning komma att utökas även efter Freunds presentation. 45-åringen kan få sällskap av teknisk direktör, en modell många klubbar ute på kontinenten använder sig av. Vem som övervägs för den positionen är dock oklart i dagsläget.

Trovärdiga David Ornstein på The Athletic gör gällande att Chelseas plundrande av RB-koncernen inte slutar där. Under sommaren har Chelsea haft en hel del kontakt med RB Leipzig gällande spelarövergångar, varpå man fick upp ögonen för såväl Freund som hans chef, VD Oliver Mintzlaff. Tysken sitter på ett kontrakt till och med 2026 men det finns tecken på att Chelseas ledning inte skulle vara främmande för att kompensera Leipzig för att släppa honom. Just nu står förhandlingarna stilla enligt The Athletic, men Mintzlaff lär ligga kvar på Boehlys näthinna ett tag till.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-19 19:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea