Uppgifter: Christopher Nkunku har skrivit på förtidsavtal med Chelsea
Lyckas Chelsea bättre med Leipzig-värvning nummer två?

Uppgifter: Christopher Nkunku har skrivit på förtidsavtal med Chelsea

Att Chelsea saknar en sportchef på heltid hindrar inte ledningen från att leta förstärkningar. Enligt ansedda The Athletic-journalisten David Ornstein ska Christopher Nkunku redan vara överens om de personliga villkoren med Chelsea och dessutom ha avklarat en läkarundersökning. Chelsea uppges vara ute i god tid för att slippa konkurrens när anfallarens utköpsklausul på 60 miljoner euro blir aktiv sommaren 2023.

Christopher Nkunku ska enligt The Athletic redan vara överens om ett Chelsea-kontrakt inför säsongen 2023/24. Han ska enligt sajten också ha avverkat en läkarundersökning i dagarna för att snabba på en övergång i sommar.

David Ornsteins uppgifter får visst medhåll från andra trovärdiga silly-specialister, däribland Fabrizio Romano. Italienaren bekräftar dock endast att läkarundersökningen är klar, han menar att Nkunku inte accepterat Chelseas erbjudande ännu.

Reportrarna verkar dock överens om en sak – Chelsea vill komma överens om en övergångssumma med RB Leipzig redan nu. David Ornstein uppger att Chelsea redan lovat att betala mer än de 60 miljoner euro som utgör Nkunkus utköpsklausul från och med sommaren 2023.

Sedan 24-årige Nkunku tog steget upp i anfallet har hans poängproduktion ökat explosionsartat. Under fjolåret gjorde han 35 mål och 20 assists för det östtyska laget på 52 framträdanden. Den formen ser ut att hålla i sig. Under hösten har det blivit tolv matcher, åtta mål och en målgivande passning för Nkunku. Fransmannen skrev i somras på en kontraktsförlängning som sträcker sig till sommaren 2026.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-10-03 21:32:00
Author

Fler artiklar om Chelsea