Uppgifter: Mason Mount blir borta i minst två veckor
Vi hoppas återse dig till nästa final!

Uppgifter: Mason Mount blir borta i minst två veckor

Chelseas gunstling Mason Mount tvingades avbryta finalen i klubblags-VM efter blott en halvtimme. Engelsmannen fick en smäll mot fotleden och bytte ut sig själv. Enligt uppgifter till The Athletic kommer skadan hålla Mount borta från laget i minst två veckor.

Skadan mot Palmeiras tillkom i ett tidigt skede. Det var efter en kollision vid den bortre stolpen med såväl Cesar Azpilicueta som brasilianska försvarare som Mounts fot kom i kläm. Mittfältaren krigade på, men tvingades kliva av efter dryga halvtimmens spel. Thomas Tuchel kunde dock utesluta att Mounts skada var relaterad till muskelproblemet som höll honom borta från FA Cup-mötet med Plymouth veckan innan.

”Motståndaren föll på hans vrist och ligamenten tog en rejäl smäll,” sade Tuchel dagen efter finalen mot Palmeiras. ”Han kom direkt fram till mig och sade att det inte kändes bra, att det var stumt och smärtsamt. Han visste inte om han skulle kunna fortsätta, så vi behövde ta ett beslut.”

Enligt uppgifter till sajten The Athletic under tisdagen så innebär skadan minst två veckors frånvaro för Mason Mount. Mötena med Crystal Palace och Lille lär därmed vara uteslutna. Finalen i ligacupen mot Liverpool den 27 februari är också ett frågetecken. Uppgifterna manar också till ett visst lugn. Skadan på Mason Mounts fotled är likartad till den som Romelu Lukaku ådrog sig mot Malmö, men enligt The Athletic är denna smäll inte lika allvarlig som den sistnämnda.

Trots en något trög start på säsongen så är Mason Mount just nu Chelseas främste poängplockare med sju mål och åtta framspelningar. I semifinalen mot Al-Hilal för en vecka sedan så kom Mount in från bänken, för att sedan starta finalen mot Palmeiras. Vi håller tummarna för att Mason Mount är tillbaka i full kapacitet snarast möjligt!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-02-16 14:08:54
Author

Fler artiklar om Chelsea