Uppgifter: Werner lämnar Chelsea
Den något tuffa tiden i Chelsea kan nu vara över.

Uppgifter: Werner lämnar Chelsea

Nu verkar det vara klart, enligt flera mediakällor gör sig Timo Werner redo för en återkomst till RB Leipzig i Bundesliga. En klubb där han gjorde 28 mål på 34 matcher i säsongen innan flytten till sydvästra London.

För att beskriva Timo Werners tid i Chelsea kan man välja den enkla stigen eller den något mer snåriga. Den enkla vore att kalla honom en flopp, en spelare som underpresterade mot förväntingarna och en anfallare som tidigt visade att han ej kunde fylla en nias position i en formation med enbart en anfallare. Den något mer komplicerade stigen kan berätta om hur han var med och blev både europa- och världsmästare med Chelsea, med mål i semifinaler och gruppspelsmatcher där Chelsea behövde dem. En spelare som, trots sina tekniska begränsningar, hade en unik flärd och visade sig vara en duktig kantspelare.

Hur man än väljer att beskriva tysken i Chelsea, verkar det ändå vara över. Efter två år i klubben, med 89 matcher och 23 mål, ser han ut att vara redo för en återkomst till Bundesliga och staden Leipzig. Detta enligt rapporter från Sky i Tyskland, såväl som Fabrizio Romano. Tidigare rapporter sade han han skulle återvända på lån under ett år men nu visar det sig att en permanent övergång ska vara klar med en summa runt 25 miljoner pund. Sky skriver att Werner dels vill lämna för att får mer speltid inför det kommande värlsmästerskapet i Qatar, men också dels på grund av hans försämrade relation med Thomas Tuchel som rykterna berättade om under försäsongen. Samtidigt som Werner inte var med i matchtruppen mot Everton ska Tuchel vara motvillig med att se honom lämna.

Nu återstår det enbart att se när Chelsea och RB Leipzig bekräftar övergången.

 

Elias Thomasson2022-08-08 14:09:00
Author

Fler artiklar om Chelsea