Uttalande av Roman Abramovich

Uttalande av Roman Abramovich

Jag skulle vilja ta upp spekulationerna som cirkulerat i medierna de senaste dagarna i relation i förhållande till ägande av Chelsea FC. Som jag sagt förut har jag alltid fattat beslut med klubbens bästa i hjärtat. Jag har därför tagit beslutet att sälja klubben, eftersom jag tror att detta ligger i klubbens, fansens, de anställdas samt klubbens sponsorer och partners bästa intresse.

Försäljningen av klubben kommer inte ske fort utan kommer att följa en vederbörlig process. Jag kommer inte att be om att få några lån återbetalda. Det här har aldrig handlat om affärer eller pengar för mig, utan om ren passion för sporten och klubben. Dessutom har jag instruerat mitt lag att starta en välgörenhetsstiftelse, där alla nettointäkter från försäljningen kommer att doneras. Stiftelsen kommer att vara gagn för alla offer av kriget i Ukraina. Detta inkluderar att tillhandahålla kritiska medel för offrens akuta och omedelbara behov, samt att stödja det långsiktiga arbetet med tillfrisknande. 

Var snälla medvetna om att detta varit ett väldigt svårt beslut att ta och det gör ont att lämna klubben på detta sätt. Däremot så tror jag att detta är i klubbens bästa intresse. 

Jag hoppas kunna besöka Stamford Bridge en sista gång och säga adjö till alla personligen. Det har varit ett privilegium för livet att få vara en del av Chelsea FC och jag är stolt över alla våra gemensamma prestationer. Chelsea Football Club och dess supportrar kommer alltid att finnas i mitt hjärta. 

Tack,

Roman

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-03-02 19:39:54
Author

Fler artiklar om Chelsea