Välgörenhets-träningsmatcher mot Arsenal och Tottenham i augusti
Mera kamper mellan Chelsea och Arsenal i början av augusti!

Välgörenhets-träningsmatcher mot Arsenal och Tottenham i augusti

Chelsea, Arsenal och Tottenham stöder tillsammans bättre mental hälsa genom att delta i The Mind Series senare i sommar.

Chelsea spelar träningsmatcher mot två olika London-rivaler när The Mind Series ordnas för första gången i augusti.
 
De insamlade pengarna från serien kommer att delas mellan välgörenhetsorganisationen Mind och de respektive klubbarnas stiftelser, som var och en levererar projekt för att stödja mental hälsa och välmående i samhällen, både i Storbritannien och utomlands. Mind, Storbrittaniens ledande välgörenhetsorganisation för mental hälsa och klubbarna, som använder sig av sin enorma globala räckvidd och plattformar, kommer att främja medvetenheten om mental hälsa när vi håller på att ta oss ut ur Covid 19-pandemin.

Efterfrågan på Minds tjänster har ökat mycket under pandemin. De senaste siffrorna som publicerades av Office For National Statistics visar att en av fem vuxna upplever symtom på depression, jämfört med en av tio före pandemin.

Mind utförde en undersökning med 16 000 personer under den första nedstängningen. Undersökningen visade att två av tre (68%) unga personer och tre av fem (60%) vuxna ansåg att deras mentala hälsa blivit värre.

Spelschemat för The Mind Series:

Arsenal-Chelsea söndagen den 1 augusti på Emirates Stadium. (Avspark kl 16 svensk tid)

Chelsea-Tottenham onsdagen den 4 augusti på Stamford Bridge. (Avspark kl 20:45 svensk tid)

Tottenham-Arsenal söndagen den 8 augusti på Tottenham Hotspur Stadium. (Avspark kl 15 svensk tid)

Thomas Tuchel ser fram emot matcherna. 

'’Jag är nöjd över att min första försäsong med Chelsea innehåller så högklassiga matcher mot riktigt bra motståndare. Förhoppningsvis är det mycket åskådare på läktarna.’ ’,säger Tuchel. 

‘’Derby-matcher mot Arsenal och Tottenham är alltid svåra. Det är precis det som laget behöver som förberedelse inför den nya säsongen. Att vi är medvetna om att matcherna stödjer både Mind och vårt egna fundament gör serien mer värdefull. Det är oerhört viktigt att ta hand om den egna mentala hälsan under dessa pandemi-tider.’’

Paul Farmer, verkställande direktör på Mind, är mycket glad över att Chelsea, Arsenal och Tottenham har samlats för att stödja Minds arbete genom Mind Series.

‘’Genom vårt arbete inom sektorn, inklusive vårt välgörenhetspartnerskap med EFL, vet vi att fotbollen har kraften att skapa verklig förändring, inte minst kring mental hälsa. Plattformen som dessa tre storklubbar kan ge oss hjälper oss att få ut vårt budskap till tusentals fler människor så att de ska ha någonstans att vända sig när de behöver stöd.’’, säger Farmer.

‘’The Mind Series är inte endast ett utmärkt sätt att öka medvetandet om mental hälsa, det ger också vital finansiering för våra tjänster under en tid när flera än någonsin behöver vår hjälp. Vårt budskap till anhängarna är enkelt. Vem du än stöder är Mind här för att stödja dig.’’

Ytterligare information om biljetter, tillåten närvaro och hur man kan se matchen hemifrån kommer att meddelas senare. För varje biljett som säljs går det fem pund till att stödja välgörenhetsprojekt. Mind får 25 procent av intäkterna från var och en av de tre matcherna i serien, klubbarnas stiftelse får 75 procent av intäkterna från klubbens respektive hemmamatch.

Källa: chelseafc.com



 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-06-23 17:56:37
Author

Fler artiklar om Chelsea