Välkommen hem Gianfranco!

Välkommen hem Gianfranco!

ZOOOOOOLA är tillbaka! Vilken kväll vi bjuds på. Efter Sarri och Jorginho kliver en av de största Chelseaikonerna någonsin in som assisterande.

Senast vi såg honom var nyligen då han medverkade mot Inter Forever med en rad gamla kungsblå legender. Men nu återvänder han på riktigt där han bakom sig har ett par misslyckanden som tränare - men det var före oss det. Han går in som assisterande till ''just Maurizio'' och Zola gjorde 80 mål som spelare för klubben där det största påstås vara när han avgjorde Cupvinnarcupens final. Gianfranco har även plockat hem fyra stora titlar med föreningen och den lille italienaren menar själv:
‘För mig personligen är detta något helt fantastiskt. Jag är redo och villig att arbeta hårt och det kommer definitivt bli en utmaning. Jag ser framemot det och att få jobba med Maurizio för att nå framgång. Det skulle vara härligt att nå framgång med tränaren och med klubben och jag kommer ge mitt allt - precis som jag gjorde som spelare - trots en ny position för mig'. 

‘Överlag känns att bra och jag ser detta som en stor möjlighet... jag skulle älska om vi kunde få en bra start och jag tror vi alla ser framåt mot nya äventyr med klubben'.

Zola som följer med till Perth i Australien menar om resan:

'Det är en lång resa att göra men vi är glada över möjligheten att få vara där och att få underhålla supportrarna därnere. Jag vet om att några är stora supporters till klubben, så det blir ett nöje'.

Det är svårt att inte bli sentimental när vi tänker på Zola och han har vi flertalet omröstningar visat sig vara den mest populäre Chelseaprofilen bland fansen. Vi hoppas allt kommer klaffa med honom då vi vet att det styrelsen inte lägger fingrar emellan.
Hur allt än artar sig har han en otrolig historik och erfarenhet när han nu anländer. Undantagslöst har han representerat Chelsea på ett magiskt vis med 312 framföranden mellan 1996 (när han anlände i november från Parma) och 2003. Han kommer ta med sig den erfarenheten samt sina kunskaper som tidigare manager och assisterande manager till klubben. Han har haft olika roller i Premier League (dels West Ham) och Championship men även Italiens U21. 

Italienarens första match var oavgjort borta mot Blackburn Rovers där han sedan avslutade säsongen med ett FA-cupguld där han assisterande fram Eddie Newton till avgörande 2-0. Chelsea- Middlesbrough 2-0

Han vann det året 'the Football Writers’ Association Footballer of the Year award' Han utsågs till Chelsea bäste spelare för året under två tillfällen. Han kombinerade sitt flinka spel med förmågan att göra mål på alla vis och hans teknik var charmerande. Han hade ett varierat vis att röra sig och hans frisparkar är något vi sällan skådat på Stamford. Ett mål ni kanske alla tappat hakan med var ju klacken mot Norwich 2002 i FA-cupen mot Norwich.  Zola- Norwich


2003 lämnade Zola Chelsea. Han försvann precis innan Roman kom där spekulationer gjorde gällande att den nytillsatte Roman skulle försökt övertala italienaren men han hade redan bestämt sig för Cagliari i Sardinien.  
Detta var 15 år sedan och Gianfranco hann med att spela lite till innan han assisterade sin forne Chelseakamrat, Pierluigi Casiraghi, för Italiens Under-21. Han vandrade sedan vidare till West Ham United och Watford enligt Chelsea FC.

Olika roller inom Cagliari, Al-Arabi och Birmingham City var nästa äventyr innan vi senast så såg honom på topp mot Inter Forever innan han nu förhoppningsvis har kommit tillbaka permanent. 

För undertecknad var Zola den, kanske, största faktorn som skapade och öppnade för möjligheten att bli en True Blue.

Nu kör vi!

Mattias Henriksson 2018-07-18 23:31:00
Author

Fler artiklar om Chelsea